SUROWA CZEKOLADA Z JAGODAMI GOJI
BIO 50 g-COCOA
Składniki:
surowe ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe*, migdały(9%)*, morwa biała(2,8%)*, kawa mielona(0,5%)*, wanilia BOURBON*.
Zawartość kakao 60%
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2403 kJ / 579 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 43.75 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 27,7 g
węglowodany - 35.60 g
w tym cukry – 35,30 g
białko – 6,60 g
sól - 0.2 g
Surovital to jeden z nielicznych i najbardziej znanych Polski producent surowej czekolady. Przygoda z wyrobem czekolady zapoczątkowana została fascynacją surowymi ziarnami kakaowca. Mimo że na świecie cieszyły się one sławą najsilniejszego antyoksydantu, do niedawna było to dobro całkowicie niedostępne w Polsce. Pasja i chęć przedstawienia surowej odmiany peruwiańskiego kakao Criollo polskim konsumentom znalazła ujście pod marką SuroVital.
Produkcja oferowanej przez Surovital surowej czekolady (COCOA) odbywa się w małej manufakturze objętej systemem kontroli i certyfikacji w rolnictwie ekologicznym. Właśnie w tym zakładzie ziarna kakaowca zaczynają swoją transformację w pieszczącą zmysł tabliczkę naturalnej czekolady. Wszystkie surowce pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami, w tym certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.