Opis
Wydawnictwo ABA INTERNATIONAL
ISBN
978-83-[zasłonięte]-1250-4
Warszawa 2011, wydanie 1, format 145 x
205, objętość 204 str., oprawa miękka
W dzisiejszych czasach
wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach,
alergie pokarmowe, otyłość i dolegliwości jelitowe. Niestety rzadko kto
uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe
łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami.
Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po
głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do
prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie
pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie
pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to
możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru,
uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej
chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją
właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami
bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe
odżywanie przychodzi bez trudu.
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt
zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu.
Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.