Charakterystyka:
Ciecierzyca prażona otoczona chrupiącą słoną skorupką.
Ciecierzyca prażona to zdrowa i smakowita przekąska o dużej zawartości błonnika, wywodzi się z kuchni tureckiej (prowincji Sungurlu), gdzie znana jest pod nazwą lelebi. Jest wspaniałym substytutem chipsów, krakersów i innych przekąsek, które zdarza nam się podjadać w ciągu dnia, wieczorami i na imprezach. Sprawdzi się jako przekąska do piwa, podczas wielogodzinnej nauki (polecam studentom), a także na wieczorne spotkania z rodziną i znajomymi.
Ciecierzyca (znana także jako groch włoski lub cieciorka) - jest bogatym źródłem białka, potasu, witamin z grupy B, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera więcej żelaza, niż pozostałe rośliny strączkowe. Znana w kuchni indyjskiej, tureckiej, śródziemnomorskiej i daniach kuchni wegetariańskiej (ze względu na wysoką zawartość cennych aminokwasów jest świetnym zamiennikiem mięsa).
Zastosowanie:
Przekąska.
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.