Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CIECIERZYCA CIECIORKA GROCH WŁOSKI ZIARNO 1KG

10-07-2015, 22:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.99 zł      Aktualna cena: 9.99 zł     
Użytkownik sklep_factory
numer aukcji: 5489829226
Miejscowość Błonie
Wyświetleń: 5   
Koniec: 10-07-2015 21:38:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

btn btn btn btn btn
btn

 

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST:

  

 

CIECIERZYCA

 

 targroch 1KG

  

  

OPIS PRODUKTU:

 

CIECIERZYCA


Kraj pochodzenia:
Kanada


Masa netto:
1000 g

 

Data ważności: 04/2016

Opakowanie
: jednokrotnego otwarcia

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergiczna:
Ze względu na konfekcjonowanie przez firmę Tar-Groch-Fil rozmaitych produktów na terenie jednego zakładu produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, dwutlenku siarki, różnych orzechów.

 

 

CIECIERZYCA znana również jako Cieciorka, Groch Biały lub Groch Włoski. Cieciorka ma mnóstwo cennych składników odżywczych. Jest bogata w mikroelementy i witaminy, takie jak: fosfor, potas, cynk, witaminy z grupy B (B9 i B6), a także żelazo, magnez oraz błonnik. Warto docenić  jej właściwości, gdyż może okazać się pomocna w przypadku wielu schorzeń. W celach leczniczych wykorzystuje się zarówno ziarna tej rośliny, jak i jej liście.  

 

ZASTOSOWANIE:

Ciecierzyca jest podstawą diety wegetariańskiej i dodaje się ją do sałatek, zup, dań mięsnych i ryb.
Ciecierzyca dobrze smakuje z oliwą i masłem, dlatego jest używana, jako dodatek do kanapek, ziemniaków, ryżu, kasz i makaronów.

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

 

Należy odmierzyć szklankę ciecierzycy i zalać ją zimną wodą w garnku i odstawić, na co najmniej 8 godzin. Najlepiej to zrobić wieczorem i
pozostawić ją w wodzie na całą noc. Należy wybrać większy garnek lub naczynie, gdyż pod wpływem wody ciecierzyca napęcznieje. Rano należy ją odcedzić i wypłukać w zimnej wodzie. Następnie zalać ją kolejny raz zimną wodą i rozpocząć gotowanie. Ciecierzycę gotujemy pod przykryciem ok 60 min. Podczas gotowania można ją jedynie posolić. Ciecierzyca po ugotowaniu powinna być chrupiąca, ale nie miękka jak „ciapa”. Po ugotowaniu nadaje się do dalszej obróbki.

 

 

 

Przed kliknięciem "KUP TERAZ" zapoznaj się z regulaminem zakupów na stronie o mnie !!!!


btn

btn

 

Wysyłka jest realizowana w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na koncie.

Paczki wysyłamy codziennie w godzinach południowych.

 


SKLEP OTWARTY :

 

       PON-PT 9-17

 

TEL: 502-[zasłonięte]-750

 

MAIL: sklep_[zasłonięte]@factoryclub.pl

ODBIORY OSOBISTE:

 

PONIATOWSKIEGO 31

05-870 BŁONIE

btn

Zobacz nasze pozostałe aukcje i płać za przesyłkę tylko raz:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

  galeria ebay