Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ciasto Kadayif, niteczki na kunefe 500 gr

27-10-2014, 14:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 16.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 16.50 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 4647611061
Miejscowość Droszków
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 2    Wyświetleń: 134   
Koniec: 27-10-2014 14:50:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
9,50 zł
11,50 zł
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
CIASTO KADAYIF
MARKA BAKTAT
 
CENA 16,50 ZŁ

GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI

100% NATURALNY

ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!

 

 

 Kadayıf – to cieniutkie niteczki ciasta, które po upieczeniu są kruche, smak neutralny. Jest to bardzo wygodny sposób na przygotowanie wyśmienitego orientalnego dania w przysłowiowe pół godziny. Ciasto to popularne jest w kuchni bliskowschodniej, w kuchni tureckiej, serbskiej, bułgarskiej, bośniackiej. Kadayıf jest idealne do słodkich potraw.

Po otwarciu odczekać 5 minut.

 

www_deco-dom_com

 

Pakowane próżniowo. Świeża dostawa

 

 

Waga netto: 500 g
Termin przydatności: 25.11.2014 r
Skład: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, olej słonecznikowy, sól, konserwant E202
 

Przepis na Kadayıf:

500 gr ciasta Kadayıf

250 gr margaryny

200 gr grubo pokrojonych orzechów włoskich i pistacjowych

6 szklanek cukru

4 szklanki wody

4-5 kropli cytryny

 

Ciasto wymieszać z rozpuszczoną margaryną, następnie podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozłożyć na szerokiej blaszce, posypać orzechami, na to rozłożyć 2 połówką ciasta, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200˚C, piec około 20 minut.

 

 

Syrop

W rondelku rozpuścić wodę z cukrem, dodać sok z cytryny, zagotować.

Upieczony Kadayıf zalać gorącym syropem, odstawić na godzinę.


 
 
Smacznego!
Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel