Książki > Kulinaria / Żywność > Potrawy. Napoje. Żywność > Desery. Słodycze. Ciasta Książki > Poradniki > Książki kucharskie
|
|
| | Seria książek w kształcie talerza, z okładką do złudzenia przypominającą świeżo przyrządzoną potrawę. Każda potrawa opisana jest krok po kroku, zilustrowana doskonałymi zdjęciami.
W książce, oprócz licznych przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, znalazły się również orientalne receptury z użyciem ciasta phyllo. Skosztuj chrupiących strudli, tart i precli, palmierów i pierożków, ptysiów, eklerek i napoleonek, egzotycznej baklawy i rodzimych faworków. | | Tytuł: | Ciasto francuskie | | Oprawa: | twarda | | Wymiary: | 10 [cm] | | Liczba stron: | 128 | | Rok wydania: | 2011 | |
| | | Wydawnictwo: | MC RAE | | Nr katalogowy (ISBN): | 978[zasłonięte][zasłonięte]09830 978[zasłonięte][zasłonięte]09830 |
|
| | | | Waga produktu: | 470 g. | |
| |
Książka - dokument piśmienniczy myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron, o charakterze trwałym. Słowo o bardzo wielu pokrewnych znaczeniach. Dzisiejsza postać książki wywodzi się od kodeksu, czyli kartek połączonych grzbietem, które wraz z rozwojem pergaminu zastąpiły poprzednią formę dokumentu piśmienniczego, czyli zwój. Więcej informacji na: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka |