O firmie Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów, rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro! Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!! Do każdej książki wystawiamy paragon, a na życzenie faktury VAT. Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu. Płatności Przyjmujemy wpłaty tylko przelewem na konto Przesyłka Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie. Wysyłamy za granicę. Kontakt
Napisz do nas email Skype
Gadu-Gadu | Ciastkarstwo Bernard Deschamps, Jean-Claude Deschaintre Wydawnictwo REA ISBN: [zasłonięte]978-8344-127-7, str. 360 Format: 210 X 297 mm Nr MEiN: MEiN: 4/03 Oprawa: broszurowa Ciastkarstwo to książka adresowana do uczniów zasadniczych szkół zawodowych, techników, szkół policealnych, do przyszłych a także już praktykujących cukierników i ciastkarzy oraz amatorów i pasjonatów domowych wypieków.
Jest adaptacją jednego z bardziej cenionych ma świecie podręczników tego typu.
Wśród wielu zalet podręcznika szczególnie warto podkreślić: - Zbiór najlepszych receptur stosowanych w cukiernictwie w Polsce i na świecie. - Polskim recepturom poświęcono oddzielny rozdział. - Przejrzysta, nowoczesna, inspirująca prezentacja zagadnień. - 360 stron, kilkaset barwnych ilustracji, schematów i fotografii.
Autorzy przedstawili w uporządkowany sposób najważniejsze zagadnienia z dziedziny ciastkarstwa i cukiernictwa, m.in.: - historię ciastkarstwa, - podstawową terminologię z zakresu cukiernictwa, - pracownia cukiernicza – pomieszczenia i wyposażenie, - najważniejsze surowce w cukiernictwie, - techniki magazynowania, - rozmaite desery, - sposoby dekorowania ciast, - zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa i higieny, HACCP.
|