Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ciastka Barilla MULINO BIANCO różne smaki 800g ++

26-02-2012, 3:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.97 zł     
Użytkownik italiamo_apetito
numer aukcji: 2078712437
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 24   
Koniec: 03-02-2012 23:50:18
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Zakupy z naszych kont:
ITALIAMO_CAFFE (kawy)
oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy)
jak również ITALIAMO_BAMBINI (żywność dla dzieci)
wysyłamy w jednej paczce.
Zapraszamy do licytacji!

DEWIZA italiAmo: OPISUJEMY DOBRY SMAK KLAROWNYM JĘZYKIEM

Kruche ciasteczka MULINO BIANCO z Włoch o niepowtarzalnym smaku!
Profesjonalna firma BARILLA Parmy posiada linie technologiczne gwarantujące wysoką jakość finalnego produktu.


Ciastka Barilla MULINO BIANCO różne smaki 800g ++


Najnowsze produkty najlepszej włoskiej marki BARILLA z centralą w Parmie (Emilia Romagna) powstały jako odpowiedź na zapotrzebowanie rozprzestrzeniającej się po całych Włoszech tradycji spożywania potraw smacznych i ładnych, przykuwających uwagę swym ozdobnym kształtem i elegancją konfekcji.
Nazwisko Barilla z Parmy to znak firmowy wypracowany przez ponad 130 lat. Jednakże w latach 70. ubiegłego wieku, po stu latach obecności na rynku makaroniarskim, dwaj bracia - spadkobiercy rodu, by odnaleźć się w kryzysie ekonomicznym, decydują się na “drogę ku słodkości”. Po trzech latach systematycznych prób i poszukiwań na nowym rynku wypieków, badań produktów, pieców, konfekcji - zrodziło się “Mulino Bianco”, cukiernicza gałąź produkcji pod auspicjami “Barilli”.
Jednakże 1 stycznia 1971 roku firma przeszła w ręce Amerykanów. Gianni i Pietro Barilla scedowali historyczną makaroniarnię amerykańskiemu konsorcjum “Grace”. Lata 70. - ciężkie ekonomicznie – spowodowały, że Spółka Grace zaczęła wymagać od kierownictwa Barilli dywersyfikacji produkcji i poszukania nowych sektorów sprzedaży; stąd pojawienie się na rynku linii biszkoptów, ciasteczek, substytutów chleba – wypieków szybko docenionych przez nabywców, bo do ich produkcji użyto ponadjednowieczne doświadczenie zakładowej familii w obróbce zbóż. W 1974 roku cukiernictwo nosiło jeszcze nazwę “Barilla”, pod marką “Mulino Bianco” (Biały Młyn) pojawiło się w październiku 1975 roku.
Dziś firma jest gigantem na skalę światową, ma jeszcze trzy zakłady produkcyjne - pod Neapolem (znak AB), koło Cuneo (symbol Z) i w Foggi (oznakowany literką F).
Wszystkie wyroby są bez barwników i konserwantów oraz bez tłuszczów uwodornionych

Produkt z grupy słodyczy, jednakże nieprzesłodzony, smakuje jak świeży domowy wypiek, kiedy się wprawną ręką z wyczuciem dodaje szczyptę soli dla równowagi.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Niniejsza aukcja dotyczy paczki kruchych ciasteczek Barilla/MULINO BIANCO. Po aukcji wskaż wybrany asortyment mejlem.



DOSTĘPNE WZORY:

1./ Tarallucci to słodkie bułeczki z dziurką. „Barilla” zaproponowała krążki z odciśniętą dekoracją „etruską”. Jest to biszkopt mleczno-jajeczny oparty na bardzo starej recepturze, idealny przysmak dla lubiących zanurzać kruche ciasteczka w mleku, herbacie czy kawie. Na dzień dobry dają dzienne zapotrzebowanie energetyczne 20 – 25%, które można wprowadzić w domowy zwyczaj żywieniowy. Przykład: sześć ciasteczek „Tarallucci”, filiżanka mleka, łyżka miodu i dwa owoce kiwi posłodzone zwierają ok. 490 kcal – ilość wystarczającą jako śniadanie dla dorosłego człowieka.
Skład: mąka pszenna, cukier, tłuszcze roślinne nieuwodornione, jajka świeże pasteryzowane 5,5%, środki spulchniające (węglan sodu, węglan amonu, winian jednopotasowy), świeże pełne mleko pasteryzowane, syrop glukozowy, sól, proteiny mlekopochodne, miód. Z uwagi na różnoraką produkcję w hali zakładowej wyrób może zawierać śladowe ilości suszonych owoców ze skórkami, drobinki sezamu i soi.
Waga 1000g.
Termin przydatności do spożycia: 06.08.2012.

2./ Spicchi di Sole („Słoneczne rożki”) - to idealny przysmak śniadaniowy do kawy, mleka czy herbaty. Wypiek oparty na bardzo starej recepturze (mąka, jajka i masło) i tradycyjnej formie w postaci zawijanych rogalików. Na dzień dobry dają dzienne zapotrzebowanie energetyczne 20 – 25%, które można wprowadzić w domowy zwyczaj żywieniowy. Przykład: dorosły człowiek średnio aktywny potrzebuje dziennie 2200kcal. Cztery rogaliki, filiżanka mleka, dwie łyżki miodu i banan zawierają 450 kcal – ilość wystarczająca jako porcja poranna w stosunku do posiłków pozostałych.

Skład: mąka pszenna, cukier, tłuszcze roślinne nieuwodornione, krochmal pszenny, masło 4,1%, jajka 1,4%, syrop glukozowy, proteina mlekowa, środki spulchniające (węglan sodu, węglan amonu, winian jednopotasowy), sól, aromat waniliowy. Z uwagi na różnoraką produkcję w hali zakładowej wyrób może zawierać śladowe ilości suszonych owoców ze skórkami, drobinki sezamu czy soi.
Waga 800g.
Termin przydatności do spożycia: 01..06.2012.

3./ Galletti - to cukrowane kryształkami słodkie i chrupiące biszkoptowe kwadraciki z odciśniętą dekoracją „etruską”. Jest to wypiek oparty na starej prostej recepturze, idealny przysmak dla lubiących zanurzać kruche ciasteczka w mleku, herbacie czy kawie. Na dzień dobry dają dzienne zapotrzebowanie energetyczne 20 – 25%, które można wprowadzić w domowy zwyczaj żywieniowy.
Skład: mąka pszenna, margaryna roślinna (tłuszcze roślinne nieuwodornione, woda), cukier, posypka cukrem krystalicznym 3,7%, środki spulchniające (węglan sodu, węglan amonu, winian jednopotasowy), mleko w proszku, świeże pełne mleko pasteryzowane, syrop glukozowy, sól, proteiny mlekopochodne, krochmal pszeniczny, aromat wanilii. Z uwagi na różnoraką produkcję w hali zakładowej wyrób może zawierać śladowe ilości suszonych owoców ze skórkami, drobinki sezamu i soi.
Waga 1000g.
Termin przydatności do spożycia: 02.08.2012.

UWAGA: Polecamy nasze oferty szczególnie właścicielom kawiarń i restauracji: bądźcie ambasadorami dobrego smaku!


Zobacz niektóre nasze aukcje z włoskimi rarytasami:



Zerknij także na włoskie kawy na naszym drugim koncie: italiamo_caffe:



Zapraszamy również do zakupu wysokiej klasy włoskich produktów dla dzieci na naszym trzecim koncie: italiamo_bambini:





Wysyłka towarów (WAŻNE INFORMACJE):
1) wysyłkę realizujemy na mocy umowy z Pocztą Polską (standardowo „paczki ekonomiczne”) w ciągu maksymalnie 3 dni roboczych od daty zaksięgowania przelewu na naszym koncie lub zgłoszenia prośby o wysyłkę „za pobraniem”
2) przy wyborze e-przesyłki (odbiór samemu) należy najpierw sprawdzić TUTAJ czy usługa jest dostępna w danej miejscowości i wybrać urząd pocztowy, w którym chcą Państwo udać się po paczkę osobiście
3) podany poniżej cennik dotyczy wagi BRUTTO przesyłki, czyli prosimy zawsze brać pod uwagę CIĘŻAR SAMEGO PRODUKTU NETTO PLUS JEGO OPAKOWANIE I WAGĘ ZEWNĘTRZNĄ PAKUNKU, np. przy licytacji 4 rzeczy po 250g, towar netto już wraz z konfekcją własną będzie ważył ponad kilogram, nie mówiąc o dodatkowym kartonie zewnętrznym. Szczególnie zawartość 250g w puszkach jest zawsze cięższa, należy liczyć ją jako ok. 500g brutto.
4) cennik przesyłek ekonomicznych przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 12 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 23 zł. Priorytet + 2,5 zł
5) cennik przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 16 zł, 1-2 kg – 18 zł; 2-5 kg – 20 zł; 5-10 kg – 27 zł. Priorytet + 4 zł

6) cennik E-przesyłek przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 9 zł, 1-2 kg – 11 zł; 2-5 kg – 12 zł; 5-10 kg – 18 zł
7) cennik E-przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 13 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 24 zł.


Nasze konto:
Zygmunt Korus „Galeria PLUS“
ul. Wolności 49/2
41-500 Chorzów
BPH 41 1060 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0760060 [zasłonięte] 018481

Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy mailem: [zasłonięte]@op.pl lub w biurze pod numerem telefonu: (032)[zasłonięte]24120; 792 [zasłonięte] 411 (sieć Play).

Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 [zasłonięte] 411; [zasłonięte]@onet.eu

Dla zainteresowanych wystawiamy faktury VAT.
Transakcję finalizujemy komentarzem jako ostatni.


Zerknij na inne produkty pod naszym nickiem. Dziękujemy.