Ciasta,
torty i inne desery Redakcja: Drukort Magdalena
Wydawnictwo: Arti
ISBN:
[zasłonięte]978-8340-244-3 Liczba stron: 304 Oprawa:
Twarda Wydanie: 2014 r.
Niniejszą książkę
dedykujemy wszystkim niepoprawnym łasuchom, którzy nie
wyobrażają sobie życia bez słodyczy. Znajdą tu oni różnorodne
pomysły na osłodzenie dnia sobie i bliskim. Proponujemy
przepisy na domowe ciasta, torty, ciastka oraz desery ciepłe i
zimne. Są to łakocie tańsze i droższe, błyskawiczne w
przygotowaniu i wymagające trochę więcej wysiłku,
uwzględniające upodobania dzieci i dorosłych.
Ciasta z
blachy Czarkowska Iwona
Wydawnictwo: Dragon
ISBN:
978-83-[zasłonięte]-5993-9 Format: 21.5x29.0cm Liczba
stron: 256 Oprawa: Twarda Wydanie: 1, 2013
r.
Ciasta z blachy – pozycja
obowiązkowa w każdej kuchni – to zbiór wypróbowanych receptur
na domowe wypieki, którymi zachwycisz rodzinę i zaskoczysz
znajomych. Znajdziesz tu przepisy na klasyczne ciasta
drożdżowe, takie jakie pamiętasz z wakacji u babci, znakomite
szarlotki idealne na jesienny deser, serniki, którymi
oczarujesz każde podniebienie, ciasta czekoladowe, owocowe i
inne. Oprócz szybkich i łatwych w przygotowaniu ciast na co
dzień znalazły się tu również wykwintne wypieki na specjalne
okazje. Nie zabrakło oczywiście i tych, bez których trudno
sobie wyobrazić tradycyjny świąteczny stół: babek, mazurków
czy makowców.
Książka zawiera mnóstwo
praktycznych porad dotyczących pieczenia poszczególnych
rodzajów ciast. Ciasta z blachy – jeszcze nigdy pieczenie nie
było tak przyjemne i łatwe.
|