Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ciasta pikantne i słodkie - Michel Roux

11-04-2015, 16:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 250 zł      Aktualna cena: 150 zł     
Użytkownik niebieskax
numer aukcji: 5238754224
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 18   
Koniec: 11-04-2015 15:34:58

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2009
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów. Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw. Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje. Jesteśmy przekonani, że stanie się ona nowym, godnym zaufania przewodnikiem po sztuce pieczenia ciast.

 

Notka o Autorze : 

Urodził się we Francji w rodzinie o tradycjach kulinarnych, ale prawie całe swoje życie spędził w Anglii. Tutaj właśnie, w miasteczku Bray, prowadzi restaurację The Waterside Inn, która od ponad dwudziestu lat utrzymuje trzy gwiazdki Michelina, czyli została zaliczona do miejsc wartych odbycia nawet najdłuższej podróży. Wcześniej, wraz ze swoim starszym bratem Albertem, prowadził w Londynie francuską restaurację Le Gavroche, która jako pierwsza na Wyspach Brytyjskich otrzymała to wyróżnienie. We dwójkę stanowią słynny zespół braci Roux, w niektórych rankingach uznany na najznakomitszych kucharzy w kraju, razem też odebrali Order Imperium Brytyjskiego. Sam Michel otrzymał niezwykle prestiżową we Francji nagrodę Meilleur Ouvrier de France en Pâtisserie (wyróżnienie dla najlepszego francuskiego cukiernika), Order Kawalera Legii Honorowej, honorowy doktorat od Johnson & Wales University w USA i wiele innych nagród.