Opis: Żaden uroczysty obiad nie może się obejść bez deseru, a polska kuchnia – bez ciast. Wracając pamięcią do chwil dzieciństwa, najczęściej wspominamy dom pachnący aromatycznym ciastem – wielkanocnymi babami, jesienną szarlotką, biszkoptami. Zaprezentowane przepisy z pewnością pomogą urealnić ten czas. Ciasta, jak wszystkie inne potrawy, potrzebują przypraw i dodatków. To dzięki nim, jeszcze zanim wyciągniemy blachę z piekarnika, rozchodzi się wspaniały kuszący zapach, któremu trudno się oprzeć. Przyprawami, najczęściej kojarzącymi się z ciastem, są wanilia i cynamon, który doskonale łączy się ze smakiem jabłek, kakao, czekolady i miodu. Rzadziej stosuje się goździki, anyż lub gałkę muszkatołową. Jednak warto je wypróbować przy najbliższej okazji, gdyż dzięki nim wypieki wiele zyskują. Doskonałymi dodatkami do ciast są również bakalie, owoce – świeże, suszone lub w postaci przetworów – oraz kawa, herbata, kakao, likier, wino, koniak.
|
|
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
UWAGA – Niezależnie ile zamówisz przedmiotów, za wysyłkę płacisz TYLKO RAZ |
|
- Autorzy: Czarkowska Iwona
- Podtytuł: Pokaż się z dobrej kuchni
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 29302
- Wydanie: 1
- Rok wydania: 2015
- Objętość: 32
- Format: 13.5x21.0cm
- Oprawa: Miękka
- Ciężar: 0.075
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]88703
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]88703
- PKWiU: 58.11.1
|