Książki > Kulinaria / Żywność > Potrawy. Napoje. Żywność > Desery. Słodycze. Ciasta Książki > Poradniki > Książki kucharskie
|
|
| | Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już na pewno nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych, najwyższej jakości składników. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, by zaskoczyć bliskich wspaniałymi drożdżówkami, szarlotkami, zdobnymi struclami, a nawet wymyślnymi tortami. Książka Ciasta. Encyklopedia zawiera wiele cennych wskazówek i porad, które sprawią, że każdy wypiek będzie udany, a zbiór ponad 300 przepisów dostarczy pomysłów na każde smakowite spotkanie. | | Oprawa: | twarda | | Liczba stron: | 240 | | Rok wydania: | 2013 | |
| | | Wydawnictwo: | SBM | | Nr katalogowy (ISBN): | [zasłonięte]978-8345-347-5 978[zasłonięte][zasłonięte]84534 | | Data wydania: | 2[zasłonięte]013-08 |
|
| | | |
| |
Książka - dokument piśmienniczy myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron, o charakterze trwałym. Słowo o bardzo wielu pokrewnych znaczeniach. Dzisiejsza postać książki wywodzi się od kodeksu, czyli kartek połączonych grzbietem, które wraz z rozwojem pergaminu zastąpiły poprzednią formę dokumentu piśmienniczego, czyli zwój. Więcej informacji na: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka |