Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chrzan płatek - bez glutaminianu sodu

17-01-2012, 5:06
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.50 zł     
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2042919207
Miejscowość Kielce
Wyświetleń: 8   
Koniec: 17-01-2012 14:53:34

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093

 

Koszty przesyłki

1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60

2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70

7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.

 

Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU.

CHRZAN  PŁATEK
Waga netto: 35 g.

Image Hosted by ImageShack.us


Właściwości:
Chrzan na bardzo dobry wpływ na nasze zdrowie. Roślina ta zawiera bardzo duże ilości witaminy C, magnezu, potasu, żelazo i sodu, więc są ich dobrym źródłem. Stosowane bywały niekiedy jako antybiotyk. Ma właściwości poprawiające krążenie krwi. Chrzan pobudza wydzielenie enzymów trawiennych i ułatwia trawienie dlatego doskonale nadaje się do tłustych ciężkostrawnych dań mięsnych. Duża ilość witaminy C zawarta w korzeniu zapobiega infekcjom i przeziębieniom.
  

Zastosowanie:
Chrzan znalazł bardzo szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych i gastronomii. Jego korzenie i liście, a także wiele ich przetworów, stosowane są do różnych potraw: mięs, drobiu, zup, ryb, przetworów, twardych serów, sałatek i surówek. Niektórych dań nie da się prawidłowo przygotować bez dodatku chrzanu. Przyprawy używa się również do poprawienia smaku musztard, sosów, majonezów i twarogów. W kuchni bawarskiej chrzan zmieszany z dodatkiem tartego jabłka to popularnych chrzan jabłeczny.

 


Image Hosted by ImageShack.us
Zobacz nasze komentarze


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us