Wasabi chrzan japoński oryginalny firmy S&B - SushiSam
Wasabi, nazywany chrzanem japońskim ma zielony kolor i charakteryzuje się bardzo ostrym smakiem i aromatem, zupełnie innym niż chrzan europejski. W Japonii uważano, że wasabi jest antidotum na zatrucia pokarmowe, co potwierdziły przeprowadzone obecnie badania naukowe.
W Polsce nie można kupić świeżego chrzanu wasabi, najlepszy z dostępnych występuje w postaci proszku, który mieszamy z odrobiną wody uzyskując gęstą pastę. Można też kupić w tubce, gotową do użycia pastę. Wasabi tak jak sos sojowy i imbir jest niezbędnym składnikiem do przygotowania sushi i sashimi. Stosuje się w niewielkich ilościach, jest wielokrotnie ostrzejszy od naszego. Wasabi można też rozrabiać z majonezem i stosować, jako dodatek do mięsa i innych europejskich potraw. Wysokiej jakości, bardzo wydajny.
Skład: chrzan wasabi, gorczyca, skrobia, cukier, kwas askorbinowy, barwnik naturalny – gardenia.
Producent: Japonia firma S&B
Spożyć przed: 30.08.2013
Waga: 30 g.
Waga do wysyłki: 150 g.
Pozdrawiamy
SushiSam