Chrzan japoński Wasabi PREMIUM, super mocny ponad 87%
The company pass of the ISO9001
Quality System Certification and the US FDA Certtification on HACCP
Wasabi, nazywany chrzanem japońskim ma zielony kolor i charakteryzuje się bardzo ostrym smakiem i aromatem, zupełnie innym niż chrzan europejski.
W Japonii uważano, że wasabi jest antidotum na zatrucia pokarmowe, co potwierdziły przeprowadzone obecnie badania naukowe.
W Polsce nie można kupić świeżego chrzanu wasabi, najlepszy z dostępnych występuje w postaci proszku, który mieszamy z odrobiną wody uzyskując gęstą pastę. Można też kupić w tubce.
Wasabi tak jak sos sojowy i imbir jest niezbędnym składnikiem sushi i sashimi. Stosuje się w niewielkich ilościach, jest wielokrotnie ostrzejszy od europejskiego.
Doskonały również do sosów, dipów, mięs, wędlin, dań z jajek i kanapek, można rozrabiać z majonezem. Ma wiele zastosowań, które zależne są od naszej inwencji i smaku.
Wysokiej jakości, bardzo ostry i wydajny.
Rozrabiamy z niewielką ilością wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji, dobrze jest zamknąć szczelnie pojemnik na kilka minut, pomaga zachować intensywny aromat i ostry smak. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce.
Skład: chrzan 87,63%, musztarda 10%, skrobia kukurydziana 2%, regulator kwasowości E330 0,3%, przeciw utleniacz witamina C 0,07%, barwnik E102 0,0006% (może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi dzieci), E133 0,0002%, produkt zawiera gorczycę.
Kraj pochodzenia: Chiny
The company pass of the ISO9001
Quality System Certification and the US FDA Certtification on HACCP
Spożyć przed: 15.07.2013
Waga netto: 1000 g
Waga do wysyłki: 1200 g
Pozdrawiamy
SushiSam