Wasabi, chrzan japoński firmy SeafoodMarket – najwyższej jakości
A – Quality - SushiSam
Wasabi, nazywany chrzanem japońskim ma zielony kolor i charakteryzuje się bardzo ostrym smakiem i aromatem, zupełnie innym niż chrzan europejski. W Japonii uważano, że wasabi jest antidotum na zatrucia pokarmowe, co potwierdziły przeprowadzone obecnie badania naukowe.
W Polsce nie można kupić świeżego chrzanu wasabi, najlepszy z dostępnych występuje w postaci proszku, który mieszamy z odrobiną wody uzyskując gęstą pastę. Można też kupić w tubce.
Wasabi tak jak sos sojowy i imbir jest niezbędnym składnikiem sushi i sashimi. Stosuje się w niewielkich ilościach, jest wielokrotnie ostrzejszy od europejskiego.
Doskonały również do sosów, dipów, mięs, wędlin, dań z jajek i kanapek, można rozrabiać z majonezem. Ma wiele zastosowań, które zależne są od naszej inwencji i smaku.
Wysokiej jakości, bardzo wydajny i mocny.
Rozrabiamy 1 łyżeczkę proszku z 2 łyżeczkami wody i mieszamy około 2 minut.
SkadnikiŁ chrzan w proszku (88%), musztarda w proszku, wasabi, barwniki: E102, E 133.
Producent: SeafoodMarket
Spożyć przed: 10.03.2013
Waga: 1000 g.
Waga do wysyłki: 1200 g
Pozdrawiamy
SushiSam