Wasabi, chrzan Inaka oryginalny - SushiSam
![](http://36studio.aplus.pl/sushisam/allegro/foto/Wasabi_Inaka_1kg_1.jpg)
Wasabi, nazywany chrzanem japońskim ma zielony kolor i charakteryzuje się bardzo ostrym smakiem i aromatem, zupełnie innym niż chrzan europejski.
W Japonii uważano, że wasabi jest antidotum na zatrucia pokarmowe, co potwierdziły przeprowadzone obecnie badania naukowe.
W Polsce nie można kupić świeżego chrzanu wasabi, najlepszy z dostępnych występuje w postaci proszku, który mieszamy z odrobiną wody uzyskując gęstą pastę. Można też kupić w tubce.
Wasabi tak jak sos sojowy i imbir jest niezbędnym składnikiem sushi i sashimi. Stosuje się w niewielkich ilościach, jest wielokrotnie ostrzejszy od europejskiego.
Doskonały również do sosów, dipów, mięs, wędlin, dań z jajek i kanapek, można rozrabiać z majonezem. Ma wiele zastosowań, które zależne są od naszej inwencji i smaku.
Wysokiej jakości, bardzo wydajny.
Rozrabiamy z niewielką ilością wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Skład: chrzan wasabi, gorczyca, witamina C, błękit brylantowy, żółcień spożywcza.
Producent: Inaka
Spożyć przed: 24.05.2013
Waga: 1000 g.
Waga do wysyłki: 1200 g
Pozdrawiamy
SushiSam