Chrzan japoński Wasabi DIAMOND, mocny 72% waga 100 g. ważony, zapakowany w torebki przeznaczone do celów spożywczych - SushiSam
The company pass of the ISO9001Quality System Certification and the US FDA Certtification on HACCP
Pakujemy w woreczki z folii CastfolPP BS dopuszczonej do kontaktu z żywnością(tak jak ryż, zdjęcia na naszych aukcjach z ryżem Kimpo i Seijou).
Jest to folia posiadająca deklarację zgodności z przepisami do kontaktu z żywnością.
Wasabi, nazywany chrzanem japońskim ma zielony kolor i charakteryzuje się bardzo ostrym smakiem i aromatem, zupełnie innym niż chrzan europejski. W Japonii uważano, że wasabi jest antidotum na zatrucia pokarmowe, co potwierdziły przeprowadzone obecnie badania naukowe.
W Polsce nie można kupić świeżego chrzanu wasabi, najlepszy z dostępnych występuje w postaci proszku, który mieszamy z odrobiną wody uzyskując gęstą pastę. Można też kupić w tubce.
Wasabi tak jak sos sojowy i imbir jest niezbędnym składnikiem sushi i sashimi. Stosuje się w niewielkich ilościach, jest wielokrotnie ostrzejszy od europejskiego.
Doskonały również do sosów, dipów, mięs, wędlin, dań z jajek i kanapek, można rozrabiać z majonezem. Ma wiele zastosowań, które zależne są od naszej inwencji i smaku.
Wysokiej jakości, bardzo wydajny i mocny.
Rozrabiamy 1 łyżeczkę proszku z 2 łyżeczkami wody i mieszamy około 2 minut.
Składniki: chrzan 72%, musztarda, gorczyca skrobia kukurydziana, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy i askorbinowy, barwnik: E102, E133.Produkcja: Chiny
Produkcja: Chiny
Spożyć przed: 27.07.2014
Waga: 100 g.
Waga do wysyłki: 250 g
Zdjęcie przestawia naklejkę z oryginalnego opakowania, sprzedawane na tej aukcji wasabi zapakowane jest w atestowane woreczki foliowe, pokazane na aukcjach z ryżem Seijou i Kimpo.
Pozdrawiamy
SushiSam