Płatność
Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)
Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002
W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick
Gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
ul. Lubartowska 56 w Lublinie
Kontakt z nami
ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.00-19.00
soboty: 10.00-15.00
Choroby trzustki. Porady lekarzy i dietetyków
Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J.
Wydawca/Producent: PZWL
Wydanie, Rok wyd.: I (dodruk), 2009
Ilość stron: 158
Format: 14,5 x 20,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00387
Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Opis:
Nieprawidłowy tryb życia i nieodpowiednie odżywianie sprzyjają rozwojowi zapalenia trzustki, zarówno ostrego, jak i przewlekłego, a w leczeniu tych chorób wielką rolę odgrywa terapia dietetyczna. Nasz poradnik pokazuje, jak zmodyfikować sposób żywienia - co jeść, a jakich potraw unikać - aby powrócić do zdrowia. Przykłady jadłospisów pomogą chorym w realizacji zaleceń żywieniowych. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Spis treści: |
- Rola trzustki w organizmie człowieka
- Choroby trzustki
- Ostre zapalenie trzustki
- Chory po przebyciu ostrego zapalenia trzustki (po wypisaniu ze szpitala)
- Jadłospisy dla chorych w okresie zdrowienia po ostrym zapaleniu trzustki
- Przewlekłe zapalenie trzustki
- Jadłospisy dla chorych na przewlekłe zapalenie trzustki
- Zawartość najważniejszych składników pokarmowych w wybranych produktach spożywczych i potrawach
- Piśmiennictwo
|