Cholestone
Cholesterol pod kontrolą
GRATISY:
herbatka -
wysyłka - katalog produktów - ulotka - konsultacje
Opakowanie: 90 tab.
Dawkowanie: 1
tabletka 3 razy dziennie
Skład:
Olej z ziarna
lnu - 200 mg
Pektyny z jabłek - 200 mg
Czosnek - 100 mg
Witamina C - 60 mg
Witamina E - 10 mg
Chrom (pikolinian) - 50 mcg
Lecytyna sojowa - 100 mg
Podwyższony poziom cholesterolu we krwi jest czynnikiem ryzyka
wielu chorób. Należy jak najszybciej zadbać o utrzymanie jego
prawidłowych wartości, stosując dietę i odpowiednie suplementy, takie
jak Cholestone.
Cholestone:
chroni organizm przed rozwojem miażdżycy,
reguluje ciśnienie,
zmniejsza krzepliwość krwi,
reguluje i wzmacnia pracę serca,
zapewnia odpowiednią ilość antyutleniaczy w organizmie,
przywraca prawidłowy poziom tłuszczów we krwi (cholesterol),
korzystnie wpływa na procesy metaboliczne w tkance tłuszczowej,
pozbawiając organizm zbędnych kilogramów.
Cholesterol
W wyniku nieprawidłowych nawyków żywieniowych i genetycznych
predyspozycji 85% populacji może spodziewać się podwyższonego stężenia
cholesterolu we krwi, a to jest już pierwszy krok w kierunku rozwoju
chorób układu krążenia. Podczas odkładania się nadmiaru cholesterolu
w ścianach tętnic prawie niezauważalnie pojawia się miażdżyca i
nadciśnienie, wzrasta ryzyko zawału serca.
Przyczyny chorób
sercowo-naczyniowych:
dieta bogata w tłuszcz i uboga w błonnik,
niewystarczająca podaż
antyoksydantów,
nadmierne spożycie żelaza.
Początkowe uszkodzenie rozpoczyna się od
utlenienia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w LDL
cholesterolu. Tak więc zahamowanie tego procesu jest jedną z
podstawowych metod profilaktyki miażdżycy.
Oprócz stosowania odpowiedniej diety, można przyjmować suplementy
żywieniowe, które zapewniając ochronę zarówno przed szkodliwymi skutkami
podwyższonego poziom tłuszczu we krwi, jak i jego groźnymi utlenionymi
formami, eliminują w ten sposób czynniki ryzyka miażdżycy.
Optymalny skład:
Olej lniany
Bogate, naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera
w dużych ilościach zarówno przedstawicieli z rodziny omega-3 (kwas u
linolenowy), jak i z grupy omega-6 (kwas linolowy). Kwasy z rodziny
omega-3, poza udziałem w procesach metabolicznych organizmu, odgrywają
istotną rolę w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia. Obniżają
ciśnienie krwi, zmniejszają skłonność do zakrzepów oraz regulują poziom
lipidów w krwi. Związki te zmniejszają przede wszystkim stężenie
osoczowych trójglicerydów, ponieważ hamują syntezę VLDL przez komórki
wątrobowe.
Antyoksydanty = przeciwutleniacze
Podstawowa ochrona przed utlenianiem tłuszczów. Substancje te pracują
jak chemiczne oczyszczacze wyłapują wolne rodniki, zanim te mają szansę
uszkodzić komórki. Największe działanie antyoksydacyjne jest
przypisywane witaminom C i E. Witamina E należy do głównych
antyutleniacz rozpuszczalnych w tłuszczach, natomiast witamina C to
główna linia obrony w środowisku wodnym. Warto pamiętać, że witamina C
oszczędza zapas witaminy E, ponieważ posiadła zdolność regeneracji
witaminy E z jej formy utlenionej. W ten sposób mieszanka tych dwóch
witamin wywiera silniejsze działanie antyoksydacyjne niż każda z nich
zastosowana osobno. Najkorzystniejszym sposobem suplementacji jest więc
dostarczenie preparatów z kompleksem antyutleniaczy.
Czosnek
Zawiera liczne aktywne substancje, które zwiększają stężenie ochronnych
lipoprotein HDL w stosunku do „złego" LDL-cholesterolu, zmniejszając
ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Lecytyna
Dzięki właściwościom emulgującym, pełni ważne funkcje w metabolizmie
tłuszczów.
Chrom
Odgrywa istotną rolę w gospodarce tłuszczowej organizmu. Zmniejsza
poziom trójglicerydów i całkowitego cholesterolu, a podwyższa poziom
działającej korzystnie frakcji HDL. Korzystnie wpływa również na procesy
metaboliczne w tkance tłuszczowej.
Pektyny z jabłek
Znakomicie wiążą i wydalają nadmiar tłuszczów przyjętych z pożywieniem,
co eliminuje wzrost bezwzględnych wartości lipidów we krwi i
jednocześnie sprawia, że organizm do przemian metabolicznych
wykorzystuje ich tkankowe zapasy. W efekcie obniża się ogólny poziom
lipidów we krwi. Podobnie jak inne postacie błonnika, pektyny poprawiają
pracę jelit i tworzą korzystne środowisko dla rozwoju „przyjaznych"
bakterii. Świetnie pochłaniają wodę, tworząc masę żelatynopodobną, która
wywołuje uczucie pełności w żołądku.
Wszystkie preparaty na
naszych aukcjach to suplementy diety. Nie należy przekraczać
zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny
być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplementy
diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Żaden z produktów, występujących na tej aukcji, nie posiada
właściwości leczniczych lub zapobiegających chorobom. Żadne
oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do
któregokolwiek produktu nie stanowią i nie powinny być rozumiane
jako porada medyczna.