Cholestone
Cholesterol pod kontrolą
GRATISY: herbatka - wysyłka - długopis - katalog produktów - ulotka - konsultacje*
*(jeden gratis niezależnie od ilości kupionych produktów)
Opakowanie: 90 tab.
Dawkowanie: 1 tabletka 3 razy dziennie
Skład:
Olej z ziarna lnu - 200 mg
Pektyny z jabłek - 200 mg
Czosnek - 100 mg
Witamina C - 60 mg
Witamina E - 10 mg
Chrom (pikolinian) - 50 mcg
Lecytyna sojowa - 100 mg
Podwyższony poziom cholesterolu we krwi jest czynnikiem ryzyka wielu chorób. Należy jak najszybciej zadbać o utrzymanie jego prawidłowych wartości, stosując dietę i odpowiednie suplementy, takie jak Cholestone.
Składniki zawarte w Cholestone:
chronią organizm przed rozwojem miażdżycy,
regulują ciśnienie,
zmniejszają krzepliwość krwi,
regulują i wzmacniają pracę serca,
zapewniają odpowiednią ilość antyutleniaczy w organizmie,
przywracają prawidłowy poziom tłuszczów we krwi (cholesterol),
korzystnie wpływają na procesy metaboliczne w tkance tłuszczowej, pozbawiając organizm zbędnych kilogramów.
Cholesterol
W wyniku nieprawidłowych nawyków żywieniowych i genetycznych predyspozycji 85% populacji może spodziewać się podwyższonego stężenia cholesterolu we krwi, a to jest już pierwszy krok w kierunku rozwoju chorób układu krążenia. Podczas odkładania się nadmiaru cholesterolu w ścianach tętnic prawie niezauważalnie pojawia się miażdżyca i nadciśnienie, wzrasta ryzyko zawału serca.
Przyczyny chorób sercowo-naczyniowych:
dieta bogata w tłuszcz i uboga w błonnik,
niewystarczająca podaż antyoksydantów,
nadmierne spożycie żelaza.
Początkowe uszkodzenie rozpoczyna się od utlenienia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w LDL cholesterolu. Tak więc zahamowanie tego procesu jest jedną z podstawowych metod profilaktyki miażdżycy.
Oprócz stosowania odpowiedniej diety, można przyjmować suplementy żywieniowe, które zapewniając ochronę zarówno przed szkodliwymi skutkami podwyższonego poziom tłuszczu we krwi, jak i jego groźnymi utlenionymi formami, eliminują w ten sposób czynniki ryzyka miażdżycy.
Optymalny skład:
Olej lniany
Bogate, naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera w dużych ilościach zarówno przedstawicieli z rodziny omega-3 (kwas u linolenowy), jak i z grupy omega-6 (kwas linolowy). Kwasy z rodziny omega-3, poza udziałem w procesach metabolicznych organizmu, odgrywają istotną rolę w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia. Obniżają ciśnienie krwi, zmniejszają skłonność do zakrzepów oraz regulują poziom lipidów w krwi. Związki te zmniejszają przede wszystkim stężenie osoczowych trójglicerydów, ponieważ hamują syntezę VLDL przez komórki wątrobowe.
Antyoksydanty = przeciwutleniacze
Podstawowa ochrona przed utlenianiem tłuszczów. Substancje te pracują jak chemiczne oczyszczacze wyłapują wolne rodniki, zanim te mają szansę uszkodzić komórki. Największe działanie antyoksydacyjne jest przypisywane witaminom C i E. Witamina E należy do głównych antyutleniacz rozpuszczalnych w tłuszczach, natomiast witamina C to główna linia obrony w środowisku wodnym. Warto pamiętać, że witamina C oszczędza zapas witaminy E, ponieważ posiadła zdolność regeneracji witaminy E z jej formy utlenionej. W ten sposób mieszanka tych dwóch witamin wywiera silniejsze działanie antyoksydacyjne niż każda z nich zastosowana osobno. Najkorzystniejszym sposobem suplementacji jest więc dostarczenie preparatów z kompleksem antyutleniaczy.
Czosnek
Zawiera liczne aktywne substancje, które zwiększają stężenie ochronnych lipoprotein HDL w stosunku do „złego" LDL-cholesterolu, zmniejszając ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Lecytyna
Dzięki właściwościom emulgującym, pełni ważne funkcje w metabolizmie tłuszczów.
Chrom
Odgrywa istotną rolę w gospodarce tłuszczowej organizmu. Zmniejsza poziom trójglicerydów i całkowitego cholesterolu, a podwyższa poziom działającej korzystnie frakcji HDL. Korzystnie wpływa również na procesy metaboliczne w tkance tłuszczowej.
Pektyny z jabłek
Znakomicie wiążą i wydalają nadmiar tłuszczów przyjętych z pożywieniem, co eliminuje wzrost bezwzględnych wartości lipidów we krwi i jednocześnie sprawia, że organizm do przemian metabolicznych wykorzystuje ich tkankowe zapasy. W efekcie obniża się ogólny poziom lipidów we krwi. Podobnie jak inne postacie błonnika, pektyny poprawiają pracę jelit i tworzą korzystne środowisko dla rozwoju „przyjaznych" bakterii. Świetnie pochłaniają wodę, tworząc masę żelatynopodobną, która wywołuje uczucie pełności w żołądku.
Wszystkie preparaty na naszych aukcjach to suplementy diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Żaden z produktów, występujących na tej aukcji, nie posiada właściwości leczniczych lub zapobiegających chorobom. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do któregokolwiek produktu nie stanowią i nie powinny być rozumiane jako porada medyczna.