Cholestone 90 tab.
GRATIS: wysyłka
- herbatka
-
długopis
-
katalog
-
ulotka
-
konsultacje
Podwyższony poziom cholesterolu we krwi jest czynnikiem ryzyka
wielu chorób. Należy jak najszybciej zadbać o utrzymanie jego
prawidłowych wartości, stosując dietę i odpowiednie suplementy, takie
jak Cholestone.
Skład:
Olej z ziarna lnu - 200 mg
Pektyny z jabłek - 200 mg
Czosnek - 100 mg
Witamina C - 60 mg
Witamina E - 10 mg
Chrom (pikolinian) - 50 mcg
Lecytyna sojowa - 100 mg
Dawkowanie: 1 tabletka 3 razy dziennie
Opakowanie: 90
tabletek
Cholesterol
W wyniku nieprawidłowych nawyków żywieniowych i genetycznych
predyspozycji 85% populacji może spodziewać się podwyższonego stężenia
cholesterolu we krwi, a to jest już pierwszy krok w kierunku rozwoju
chorób układu krążenia. Podczas odkładania się
nadmiaru cholesterolu
w ścianach tętnic prawie niezauważalnie pojawia się
miażdżyca i
nadciśnienie, wzrasta ryzyko zawału serca.
Przyczyny chorób
sercowo-naczyniowych:
dieta bogata w tłuszcz i uboga w błonnik,
niewystarczająca podaż
antyoksydantów,
nadmierne spożycie żelaza.
Początkowe uszkodzenie rozpoczyna się od
utlenienia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w LDL
cholesterolu. Tak więc zahamowanie tego procesu jest jedną z
podstawowych metod profilaktyki miażdżycy.
Oprócz stosowania odpowiedniej diety, można przyjmować suplementy
żywieniowe, które zapewniając ochronę zarówno przed szkodliwymi skutkami
podwyższonego poziom tłuszczu we krwi, jak i jego groźnymi utlenionymi
formami, eliminują w ten sposób czynniki ryzyka miażdżycy.
Cholestone to preparatach o
optymalnie dobranym składzie:
Olej lniany
Bogate, naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera
w dużych ilościach zarówno przedstawicieli z rodziny omega-3 (kwas u
linolenowy), jak i z grupy omega-6 (kwas linolowy). Kwasy z rodziny
omega-3, poza udziałem w procesach metabolicznych organizmu, odgrywają
istotną rolę w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia. Obniżają
ciśnienie krwi, zmniejszają skłonność do zakrzepów oraz regulują poziom
lipidów w krwi. Związki te zmniejszają przede wszystkim stężenie
osoczowych trójglicerydów, ponieważ hamują syntezę VLDL przez komórki
wątrobowe.
Antyoksydanty =
przeciwutleniacze
Podstawowa ochrona przed utlenianiem tłuszczów. Substancje te pracują
jak chemiczne oczyszczacze wyłapują wolne rodniki, zanim te mają szansę
uszkodzić komórki. Największe działanie antyoksydacyjne jest
przypisywane witaminom C i E. Witamina E należy do głównych
antyutleniacz rozpuszczalnych w tłuszczach, natomiast witamina C to
główna linia obrony w środowisku wodnym. Warto pamiętać, że witamina C
oszczędza zapas witaminy E, ponieważ posiadła zdolność regeneracji
witaminy E z jej formy utlenionej. W ten sposób mieszanka tych dwóch
witamin wywiera silniejsze działanie antyoksydacyjne niż każda z nich
zastosowana osobno. Najkorzystniejszym sposobem suplementacji jest więc
dostarczenie preparatów z kompleksem antyutleniaczy.
Czosnek
Zawiera liczne aktywne substancje, które zwiększają stężenie ochronnych
lipoprotein HDL w stosunku do „złego" LDL-cholesterolu, zmniejszając
ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Lecytyna
Dzięki właściwościom emulgującym, pełni ważne funkcje w metabolizmie
tłuszczów.
Chrom
Odgrywa istotną rolę w gospodarce tłuszczowej organizmu. Zmniejsza
poziom trójglicerydów i całkowitego cholesterolu, a podwyższa poziom
działającej korzystnie frakcji HDL. Korzystnie wpływa również na procesy
metaboliczne w tkance tłuszczowej.
Pektyny z jabłek
Znakomicie wiążą i wydalają nadmiar tłuszczów przyjętych z pożywieniem,
co eliminuje wzrost bezwzględnych wartości lipidów we krwi i
jednocześnie sprawia, że organizm do przemian metabolicznych
wykorzystuje ich tkankowe zapasy. W efekcie obniża się ogólny poziom
lipidów we krwi. Podobnie jak inne postacie błonnika, pektyny poprawiają
pracę jelit i tworzą korzystne środowisko dla rozwoju „przyjaznych"
bakterii. Świetnie pochłaniają wodę, tworząc masę żelatynopodobną, która
wywołuje uczucie pełności w żołądku.
Produkt posiada wymagane w Polsce
zezwolenie GIS (Głównego Inspektora Sanitarnego) - w przypadku
dietetycznych środków spożywczych, lub zezwolenia PZH (Państwowego
Zakładu Higieny) - w przypadku kosmetyków. Preparaty Calivita
produkowane są przy wykorzystaniu najnowszych technologii,
zapewniających najwyższe standardy charakterystyczne dla preparatów
farmaceutycznych. Produkty CaliVita® International wytwarzane są w
Stanach Zjednoczonych, przez renomowanych producentów dietetycznych
środków spożywczych, pod nadzorem amerykańskiej FDA (Agencji ds.
Żywienia i Leków). Produkowane są zgodnie z normami GMP (Dobrą
Praktyką Produkcyjną), w oparciu o najnowsze technologie, w
warunkach spełniających najwyższe standardy produkcji
farmaceutycznej, przy użyciu wyłącznie surowców naturalnych. Nie
zawierają cukru, soli, konserwantów, sztucznych barwników i
aromatów. Preparaty o przedłużonym działaniu, zapewniają większą
skuteczność i stały poziom składnika w organizmie nawet przez 10-18
godzin. Odpowiednio dobrana ilość i proporcje składników oraz ich
aktywna forma zapewniają maksymalne przyswajanie preparatu przez
organizm. CaliVita® International udziela 100% gwarancji jakości
swoich produktów.
Wszystkie preparaty na naszych aukcjach to suplementy diety. Nie
należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla
małych dzieci. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako
substytut zróżnicowanej diety. Żaden z produktów, występujących na
tej aukcji, nie posiada właściwości leczniczych lub zapobiegających
chorobom. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja
odnosząca się do któregokolwiek produktu nie stanowią i nie powinny
być rozumiane jako porada medyczna.