iezwykłą rośliną. Nie znamy żadnego ziarna, owocu czy środka spożywczego, który byłby bogatszy w substancje odżywcze. Określa się ją jako mleko Matki Ziemi z uwagi na wyjątkowo wysokie stężenie bardzo rzadkiego kwasu gamma-linolenowego
Mukopolisacharydy pochodzące ze ściany komórkowej Chlorelli wzmacniają wszystkie tkanki, zwłaszcza tkankę łączną czyniąc ją bardziej elastyczną i prężną.
Mają też działanie przeciwzapalne.
Te atrybuty nie pozostają bez znaczenia dla osób aktywnych fizycznie,
jak i dla osób starszych, zwłaszcza ze względu na ich działanie wzmacniające
dla serca i głównych arterii oraz oczyszczające krew z tłuszczy.
Alga ta wspomaga też oczyszczanie jelit.
W przypadku zaparć używanie tradycyjnych środków przeczyszczających może spowodować poważne dolegliwości związane z przewodem pokarmowym.
Chlorella używana jako dodatek do codziennej diety, wznawia prawidłową pracę
jelit i regeneruje osłonę bakteryjną w całym przewodzie pokarmowym.
Zaleca się również stosowanie chlorelli w przypadku biegunek oraz zaparć.
Oczyszcza organizm.
Toksyny, konserwanty oraz ciężkie metale, które obecne są w zanieczyszczonym środowisku i pokarmie, to główne przyczyny wielu przewlekłych chorób.
Chlorella usuwa je z organizmu.
Stosowanie chlorelli jest wskazane w trakcie intensywnego odchudzania, głodówki, postu czy wizyty w saunie.
Zapobiega też przeciążeniu wątroby i nerek.
Wspomaga odporność organizmu.
To co odróżnia chlorellę od antybiotyków to fakt,
że niszczy ona jedynie bakterie patogenne.
Sprzyja też wzrostowi i rozprzestrzenieniu się przyjaznej flory bakteryjnej.
Ponadto przydatna jest dla osób z cukrzycą, reumatyzmem, artretyzmem,
zaburzeniami ciśnienia, trawienia i wchłaniania oraz w takich dolegliwościach jak: grzybica, alergia czy wirusowe i bakteryjne infekcje.
Odmładza organizm! Powoduje szybszą regenerację tkanek, DNA oraz nie powstrzymuje szkodliwe substancje na dostanie się do krwiobiegu.
Chlorella zapobiega chorobom skóry, serca oraz arteriosklerozie.
Zawiera w sobie ksantofil, który zapobiega pogorszeniu się wzroku (zaćma).
Poprawia kondycję fizyczną i psychiczną.
Stosując chlorellę zauważymy zwiększenie swoich możliwości fizycznych
oraz poprawę koncentracji i lepszą pamięć.
Regularne jej stosowanie powoduje motywację do działania
oraz wzrost energii życiowej.
Stosowanie chlorelli zaleca się szczególnie w przypadku następujących dolegliwości: cukrzyca, reumatyzm, artretyzm, skoki ciśnienia oraz wszelkie zaburzenia trawienia. Ma też właściwości przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze.
Jest bogata w witaminy i minerały.
Zawiera też składniki, które umacniają układ odpornościowy organizmu oraz oczyszczają organizm z toksyn.
Stosowanie chlorelli ma też wpływ na poprawianie pamięci oraz wzmacnia koncentrację.
Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, w zamkniętych opakowaniach w temperaturze nie wyższej niż do 25°C,
chronić od światła, wilgoci i wpływu obcych zapachów.
Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter wyłącznie informacyjny.
Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania
jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii.
Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Gwarantujemy, że sprzedawany przez nas towar jest pełnowartościowy i posiada zawsze odpowiednio długi termin przydatności.
PRZY ZAKUPIE WIĘKSZEJ ILOŚCI TOWARU PROSIMY O KONTAKT TELEFONICZNY LUB E-MAIL W CELU USTALENIA KOSZTÓW WYSYŁKI