| E-mail |
Wyślij wiadomość |
| Gadu-Gadu |
[zasłonięte]63597 |
| Moje komentarze |
| Inne aukcje |
| Dodaj do ulubionych |
| Strona "O mnie" |
| Poczta Polska |
13,50 zł |
| Poczta Polska polska |
17 zł |
| Kurier |
b/d zł |
| Kurier pobranie |
b/d zł |
1. Nietolerujemy nieprzmyślanych licytacji tzw. "dla zabawy", tacy użytkownicy kierowani są natychmiast na Czarna Listę
2. W razie jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt e-mailowy.
3. Posimy o unikanie kontaktów telefonicznych.
4. Po otrzymaniu paczki prosimy komentarz.
5. Każdego klienta taktujemy indywidulanie.
6. Pakowanie paczki jest DARMOWE.
|
|
Chlor STOP
do redukcji wolnego chloru
|
Rodzaj: granulat
Masa całego opakowania: 1kg
Sposób dozowania: rozcieńczając w wiadrze z wodą, rozlać na powierzchni basenu
|
Opis i zastosowanie:
Preparat do redukcji zawartości wolnego chloru
Przy przedawkowaniu chloru lub po chlorowaniu szokowym (niezależnie od rodzaju stosowanego produktu - chloru organicznego, nieorganicznego, płynnego itp.) możemy za pomocą Chlor Stopu bardzo szybko zredukować zawartość chloru do wartości idealnej (0,5-0,7) umożliwiającej ponowne dopuszczenie basenu dla kąpiących. Chlor Stop należy przed użyciem zawsze rozpuścić w wiaderku.
UWAGA: Najpierw do wiaderka wlać wodę, a potem odmierzoną ilość Chlor Stopu. Nigdy odwrotnie.
Ilość Chlor Stopu jest uzależniona od ilości chloru który należy zredukować.
Podstawowa zasada obliczeniowa - na każdy mg/l zawartości chloru do obniżenia 1g Chlor Stop na m3 wody.
Przykład: Przy zawartości aktywnego chloru o 0,5mg/l powyżej normy w basenie o pojemności 20m3 należy przeliczyć 0,5 x 20=10g Chlor Stop. Odmierzoną ilość Chlor Stopu rozpuścić w wiaderku i przez skimmer lub bezpośrednio wprowadzić do wody.
Wskazówki:
Przed wlaniem do wody środka na przezimowanie (Calzelos - na innej aukcji) zawartość chloru w wodzie powinna wynosić 0mg/l lub niewiele powyżej. Tylko wtedy Calzelos(na innej aukcji) działa w całej swojej mocy.
Magazynowanie oraz termin ważności:
Magazynowanie: W pomieszczeniu zamkniętym powyżej 0st.C. Oryginalnie zapakowane w temperaturze pokojowej można magazynować przez 2-3 lata.
|
|