Chleb specjalnie stworzony dla osób unikających glutenu - zwłaszcza na diecie bezglutenowej. Specjalnie dobrane w składzie chleba mąki zastępujące mąkę pszenną i żytnią, polecane są także osobom które chcą urozmaicić dietę.
Oferowany przez markę Schnitzer chleb bezglutenowy jest dodatkowo stworzony ze składników z certyfikowanych upraw ekologicznych, bez dodatku zbędnej chemii.
Żeby tego jeszcze było mało to jest to chleb robiony na bezglutenowym zakwasie z mąki gryczanej - bez dodatku drożdży!
Polecamy wszystkim szukającym zdrowego chlebka!
Chlebek ten należy podpiec w piekarniku według instrukcji (15 min, 200 stopni C) - uzyskamy tym samym jego pełną świeżość, aromat i smak!Skład: Woda, skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka ryżowa*, nasiona słonecznika*(5%), mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, olej słonecznikowy*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza, błonnik jabłkowy*, drożdże, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar, ksantan, przyprawy*
* Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej
Składniki: Woda, skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka ryżowa*, nasiona słonecznika*(5%), mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, olej słonecznikowy*, łuski płesznika*, białko grochowe, dekstroza, błonnik jabłkowy*, drożdże, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar, ksantan, przyprawy* * Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej Informacja alergiczna: Może zawierać śladowe ilości innych orzechów |