Chleb pszenny bez dodatków na zakwasie 650g Piekarnia Sarnowska
Piekarnia Sarnowska
Chleb pszenny na zakwasie bez dodatków, polecany dla osób dobrze przyswajających gluten.
Skład: woda filtrowana, mąka pszenna, mąka żytnia, sól jodowana, miód.
Chleby najlepiej przechowywać w lnianym woreczku bądź papierowej torbie. Chleby można mrozić.
Podana cena jest ceną za sztukę chleba 650 gram.
Zamówienia na produkty świeże należy składać do poniedziałku do godz. 10 lub do środy do godz. 10. Realizacja zamówień zawsze we wtorki i w czwartki.
Piekarnia Sarnowska oferuje Państwu wyłącznie zdrowe pieczywo na zakwasie żytnim. Wypieka chleby orkiszowe, żytnie oraz pszenne. Ziarna zbóż pochodzą z Polski. Mąka, którą używają do pieczenia, to efekt pracy i doświadczenia pięciu pokoleń młynarzy z Wielkopolski. Zakwas żytni robą sami i pieczołowicie o niego dbają od ponad 3 lat. Do wypieku używana jest sól morska, naturalnie jodowanaj oraz miód z wielkopolskich pól i łąk. Dodatki do chlebów w postaci ziół i ziaren sprowadzane są z krajów europejskich. Pieką bez drożdży, polepszaczy smaków i spulchniaczy. Nie stosują zakwasu w proszku ani też substancji barwiących pieczywo. Proces produkcyjny bochenka trwa niemal 24 godziny. Dobry chleb nie lubi pospiechu, a im dłużej ciasto fermentuje, tym jest smaczniejsze i dłużej świeże. Ich chleby wspaniale pachną, smakują i mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Trudno o pyszniejszy chleb niż ten na zakwasie. Zalety pieczywa na zakwasie; - Zawarte w zakwasie bakterie kwasu mlekowego hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i sprzyjają rozwojowi bakterii probiotycznych, przez co rośnie ogólna odporność organizmu, - Wielogodzinna fermentacja kwasu mlekowego ułatwia przyswajanie mikroelementów z mąki i jednocześnie eliminuje z niej naturalnie występujące toksyny, - Długi proces fermentacji mlekowej zmniejsza zawartość węglowodanów. Pieczywo ma niski indeks glikemiczny i nie tuczy, - Pieczywo na zakwasie syci na wiele godzin i ułatwia trawienie, - Zakwas zawarty w pieczywie naturalnie go konserwuje i długo pozostawia świeżym, - Chleb dostarcza węglowodanów złożonych (źródło energii), białko roślinne, błonnik, witaminy z grupy B, E, A oraz składniki mineralne; magnez, cynk, miedź, selen, fosfor, żelazo.