Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chleb Adama .Nie tuczy

25-01-2012, 19:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik jolli
numer aukcji: 2070627535
Miejscowość Legnica
Wyświetleń: 15   
Koniec: 26-01-2012 10:57:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zwalczaj otyłość z Chlebem Adama - absolutna nowość na rynku, chleb który zawiera w 100g wagi tylko 1.9 g węglowodanów. Dla porównania w 100g białego chleba mamy do 70g węglowodanów. W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 100kg chleba rocznie, tzn. ok. 270g dziennie!!! Chleb Adama to odpowiedź Firmy Lapiniak na zapotrzebowanie rynku na "zdrowy chleb", który jest wolny od wszelkiego rodzaju polepszaczy i konserwantów, a równocześnie zawierający minimalne ilości węglowodanów i cukru.

Ilość węglowodanów w białym chlebie dochodzi do 70g na 100g chleba, a w ciemnym do 36g. W przypadku białego chleba zjadamy 190g węglowodanów, a ciemnego ok. 100g węglowodanów dziennie.

Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do
całego szeregu schorzeń. Chcemy więc schudnąć.
Dieta, wyrzeczenia, mniej jedzenia, ale jak tu żyć bez chleba?
Można!!! Jedząc chleb Adama!



W przypadku diabetyka czy osoby z nadwagą, dajemy możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na jednostronne diety oraz bez zagładzania się.

Chleb Adama to gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej z której upieczemy piękny, smaczny i zdrowy chleb nie wychodząc z domu, jedno opakowanie pozwala upiec 600 gramowy bochenek lub 10 bułeczek, a przygotowanie ciasta zajmie nam 3 minuty.

Chleb Adama100 g chleba1 kromka chleba (35g)
Wartości kaloryczne259 kCal / 1086 kJ90,6 kCal / 380 kJ
Białko33 g11,55 g
Węglowodany (W)
w tym cukier
1,9 g
0,6 g
0,66 g
0,21 g
Tłuszcz (roślinny)13,3 g4,65 g
WW0,16 WW0,055 WW


Skład mieszanki:
mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy.
Drożdże suche (osobno pakowane). Cała mieszanka jest bez konserwantów.
Możliwość dodawania komponentów oraz przypraw i zrobienie wielu wariantów chleba
np. orzechowy, słonecznikowy, oliwkowy, kminkowy itd.
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Jedząc regularnie CHLEB ADAMA

zmniejszamy ilość
spożywanych węglowodanów o:
Dorosłe osobyDziennie mniej oRocznie mniej o
Jasny chleb-185 g- 67,5 kg
Ciemny chleb- 85 g- 34,5 kg


Dzieci
przykład przy "tylko" 100g chleba dziennie
Dziennie mniej oRocznie mniej o
Jasny chleb- 68 g- 25 kg
Ciemny chleb- 34 g- 12,5 kg



Następnym efektem jest zdecydowane uczucie sytości, nie przez okres kilkudziesięciu minut jak w wypadku białego pieczywa, ale przez okres kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczać tzw. podjadanie.

Chleb Adama dzięki zawartości mąki migdałowej jest bogaty w jedno-nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie działają na obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Dodatkowo zawiera witaminę E, magnez, błonnik i potas. Idealnie wpływa na układ trawienny i cały organizm.


Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość dodania indywidualnych komponentów pozwala wypiec chleb, który także nasi najmłodsi chętnie będą jeść.


Przepisy

Sposób wypieku jest bardzo prosty.
Mama lub babcia z dziećmi będą miały dużo radości z pieczenia chleba czy bułeczek.

wypiek chlebawypiek chleba
wypiek chlebawypiek chleba

Sposób przygotowania:
  1. Wsypać zawartość opakowania do miski
  2. Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać, można dodać otręby, ziarna lub inne dodatki w maksymalnej ilości 50 gram, przyprawy maksymalnie 8 gram
  3. Dodać 330 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25 stopni C) lub jeżeli nie dodajemy drożdży, wlać letniej wody mineralnej gazowanej.
  4. Wyrabiać ciasto około 2-5 minut ręcznie lub w automacie
  5. Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  6. Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  7. Włożyć ciasto do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C. piec w temperaturze 180 - 190 stopni C. przez okres około 45-50 minut na środkowej półce piekarnika lub 40-45 minut w piekarniku z termoobiegiem.
  8. Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić chleb w piekarniku 15-25 min., do dalszego wystudzenia odstawić w miejsce bez przeciągu powietrznego, nie przykrywając niczym pieczywa.
  9. Przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień.
    Ważne!!! nie przechowywać chleba w workach foliowych.
Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy
go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki.
Czyli możemy równocześnie upiec 2 chleby, oszczędzając czas i energię.

Życzymy Państwu udanego wypieku i smacznego!