Zwalczaj otyłość z Chlebem Adama - absolutna nowość na rynku, chleb który zawiera w 100g wagi tylko 1.9 g węglowodanów. Dla porównania w 100g białego chleba mamy do 70g węglowodanów. W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 100kg chleba rocznie, tzn. ok. 270g dziennie!!! Chleb Adama to odpowiedź Firmy Lapiniak na zapotrzebowanie rynku na "zdrowy chleb", który jest wolny od wszelkiego rodzaju polepszaczy i konserwantów, a równocześnie zawierający minimalne ilości węglowodanów i cukru. Ilość węglowodanów w białym chlebie dochodzi do 70g na 100g chleba, a w ciemnym do 36g. W przypadku białego chleba zjadamy 190g węglowodanów, a ciemnego ok. 100g węglowodanów dziennie.
W przypadku diabetyka czy osoby z nadwagą, dajemy możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na jednostronne diety oraz bez zagładzania się. Chleb Adama to gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej z której upieczemy piękny, smaczny i zdrowy chleb nie wychodząc z domu, jedno opakowanie pozwala upiec 600 gramowy bochenek lub 10 bułeczek, a przygotowanie ciasta zajmie nam 3 minuty.
Następnym efektem jest zdecydowane uczucie sytości, nie przez okres kilkudziesięciu minut jak w wypadku białego pieczywa, ale przez okres kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczać tzw. podjadanie.
Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość dodania indywidualnych komponentów pozwala wypiec chleb, który także nasi najmłodsi chętnie będą jeść.