Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chleb Adama - naturalna mieszanka z mąką migdałową

16-11-2014, 15:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15.90 zł     
Użytkownik barmar_pl
numer aukcji: 4710034923
Miejscowość Łąka
Wyświetleń: 24   
Koniec: 16-11-2014 15:06:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Witamy
na naszej aukcji

Nasze aukcje
|
Komentarze
|
Strona "O mnie"
|
Wyślij wiadomość
|
Dodaj do ulubionych


Kontakt

barmar_pl

[zasłonięte]@barmar.pl

tel. 533-[zasłonięte]-030

Zapraszamy na naszego bloga

apetyt-nazdrowie

Przepisy, porady, opinie...

apetyt-nazdrowie



Wysyłka

Płatna tylko raz wyszczególniona na aukcjach uzależniona od wagi





Płatności

Odbiór osobisty

 

Wpłata na konto

 

Przesyłka pobranie





Chleb Adama

To gotowa mieszanka do upieczenia
na bazie mąki migdałowej.


Skład mieszanki: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, ziarna lnu, słonecznika, sól, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże
Opakowanie (360 g) wystarcza na 1 bochenek chleba (ok. 600 g) lub 12 bułek.
Przygotowanie ciasta zajmuje tylko 3 minuty!
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Zachowuje świeżość i walory smakowe do ok. 1 tygodnia.


 

Jest produktem naturalnym, bez konserwantów
i polepszaczy o minimalnej zawartości
węglowodanów i cukrów.

 

chleb Adama

 

(*1 WW (wymiennik węglowodanowy) = 10 g węglowodanów zawartych w produkcie)
W 100 g Chleba Adama jest tylko 1,9 g węglowodanów.
W 100 g białego chleba mamy do 70 g węglowodanów, w chrupkim (np. typu Wasa) do 59 g,
a w ciemnym do 36 g.
W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 270 g chleba dziennie czyli ok. 100 kg rocznie, co przekłada
się na następujące ilości spożywanych węglowodanów:


Jedząc regularnie Chleb Adama spożywamy mniej niż 2 kg węglowodanów rocznie
czyli aż o:
67 kg mnie j niż w białym !
56 kg mnie j niż w chrupkim !
33,5 kg mnie j niż w ciemnym !


Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Jest coraz poważniejszym problemem współczesnej medycyny wywoływanym skutkami rozwoju cywilizacyjnego.
W coraz większym stopniu dotyka również najmłodszych.
Chleb Adama zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.
W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą, daje możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety.
Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom „złego”cholesterolu LDL. Badania American Heart Association wykazały, że po włączeniu do codziennej diety migdałów (ok. 30 g) średni poziomu cholesterolu LDL spada o 4,4 % już po miesiącu. Chleb Adama wpływa idealnie na układ trawienny i cały organizm. Przyczynia się do wzrostu poziomu dobrego cholesterolu HDL i spadku trójglicerydów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Ma pozytywny wpływ na
funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację. Działa antystresowo. Poprawia stan skóry, włosów i paznokci. Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość włączenia własnych składników
(orzechów, słonecznika, oliwek, kminku etc.) pozwalają wypiekać chleb o różnych smakach, dopasowanych do indywidualnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.



Chleb Adama zajął pierwsze miejsce w kategorii produkty spożywcze na "DIABETICA EXPO",
XIII Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym
i VII Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości we wrześniu 2009 roku w Toruniu. 







 

 

 

 

ZOBACZ NASZ SKLEP

 

Barmar



Wszystkie prawa zastrzeżone.
SONIC-SERWIS