|
Telefon : 33/[zasłonięte]444 50
kom.: 727 [zasłonięte] 55 23
Adres:
43-316 Bielsko-Biała
ul. Elizy Orzeszkowej 66
Osiedle Beskidzkie
|
|
Szybka wysyłka Pocztą Polską
|
|
Płatności Allegro
- Wpłata na konto
Bank BNP PARIBAS
32 1600 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2994338 [zasłonięte] 400001
-Przesyłka Pobraniowa
|
|
|
|
|
Witamy w naszym sklepie!!!
Przedmiotem Aukcji jest:
Chleb Adama
Możesz jeść do woli, ten chleb nie tuczy!
Cena: 16,- zł
|
Zwalczaj otyłość z Chlebem Adama - absolutna nowość na rynku, chleb który zawiera w 100g wagi tylko 1.9 g węglowodanów. Dla porównania w 100g białego chleba mamy do 70g węglowodanów. W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 100kg chleba rocznie, tzn. ok. 270g dziennie!!! Chleb Adama to odpowiedź Firmy Lapiniak na zapotrzebowanie rynku na "zdrowy chleb", który jest wolny od wszelkiego rodzaju polepszaczy i konserwantów, a równocześnie zawierający minimalne ilości węglowodanów i cukru.
Ilość węglowodanów w białym chlebie dochodzi do 70g na 100g chleba, a w ciemnym do 36g. W przypadku białego chleba zjadamy 190g węglowodanów, a ciemnego ok. 100g węglowodanów dziennie.
Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Chcemy więc schudnąć. Dieta, wyrzeczenia, mniej jedzenia, ale jak tu żyć bez chleba? Można!!! Jedząc Chleb Adama!
W przypadku diabetyka czy osoby z nadwagą, dajemy możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na jednostronne diety oraz bez zagładzania się.
Chleb Adama to gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej z której upieczemy piękny, smaczny i zdrowy chleb nie wychodząc z domu, jedno opakowanie pozwala upiec 600 gramowy bochenek lub 10 bułeczek, a przygotowanie ciasta zajmie nam 3 minuty.
Chleb Adama |
100 g chleba |
1 kromka chleba (35 g) |
Wartości kaloryczne |
259 kCal / 1086 kJ |
90.6 kCal / 380 kJ |
Białko |
33 g |
11.55 g |
Węglowodany (W) w tym cukier |
1.9 g 0.6 g |
0.66 g 0.21 g |
Tłuszcz roślinny |
13.3 g |
4.65 g |
WW |
0.16 WW |
0.055 WW |
Skład mieszanki: mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy. Drożdże suche (osobno pakowane). Cała mieszanka jest bez konserwantów. Możliwość dodawania komponentów oraz przypraw i zrobienie wielu wariantów chleba np. orzechowy, słonecznikowy, oliwkowy, kminkowy itd.
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Jedząc regularnie CHLEB ADAMA zmniejszamy ilość spożywanych węglowodanów o:
Dorosłe osoby |
Dziennie mniej o |
Rocznie mniej o |
Jasny chleb |
-185 g |
- 67.5 kg |
Ciemny chleb |
- 85 g |
- 34.5 kg |
Dzieci przykład przy "tylko" 100g chleba dziennie |
Dziennie mniej o |
Rocznie mniej o |
Jasny chleb |
- 68 g |
- 25 kg |
Ciemny chleb |
- 34 g |
- 12.5 kg |
Następnym efektem jest zdecydowane uczucie sytości, nie przez okres kilkudziesięciu minut jak w wypadku białego pieczywa, ale przez okres kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczać tzw. podjadanie.
Chleb Adama dzięki zawartości mąki migdałowej jest bogaty w jedno-nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie działają na obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Dodatkowo zawiera witaminę E, magnez, błonnik i potas. Idealnie wpływa na układ trawienny i cały organizm.
Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość dodania indywidualnych komponentów pozwala wypiec chleb, który także nasi najmłodsi chętnie będą jeść.
|
Sposób wypieku jest bardzo prosty. Mama lub babcia z dziećmi będą miały dużo radości z pieczenia chleba czy bułeczek.
Sposób przygotowania:
- Wsypać zawartość opakowania do miski
- Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać, można dodać otręby, ziarna lub inne dodatki w maksymalnej ilości 50 gram, przyprawy maksymalnie 8 gram
- Dodać 330 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25 stopni C) lub jeżeli nie dodajemy drożdży, wlać letniej wody mineralnej gazowanej.
- Wyrabiać ciasto około 2-5 minut ręcznie lub w automacie
- Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
- Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
- Włożyć ciasto do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C. piec w temperaturze 180 - 190 stopni C. przez okres około 45-50 minut na środkowej półce piekarnika lub 40-45 minut w piekarniku z termoobiegiem.
- Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić chleb w piekarniku 15-25 min., do dalszego wystudzenia odstawić w miejsce bez przeciągu powietrznego, nie przykrywając niczym pieczywa.
- Przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień.
Ważne!!! nie przechowywać chleba w workach foliowych.
Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. Czyli możemy równocześnie upiec 2 chleby, oszczędzając czas i energię. Życzymy Państwu udanego wypieku i smacznego!
|
|
|