Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chleb Adama (mąka migdałowa)

15-02-2015, 23:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15.50 zł     
Użytkownik oct-opus_net
numer aukcji: 5001581829
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 110   
Koniec: 15-02-2015 23:49:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

E-mail: [zasłonięte]@oct-opus.net, telefon: 789[zasłonięte]697

W razie pytań zachęcamy do kontaktu:

e-mail: [zasłonięte]@oct-opus.net
telefon: 789[zasłonięte]697


Za zakupiony towar o dowolnej wartości można zapłacić przelewem na nasze konto:

ING Bank Śląski S.A.
92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]4450091 [zasłonięte] 474514

Istnieje również możliwość płatności przy odbiorze przesyłki.

Koszt wysłania towaru wynosi:


NazwaForma płatnościKoszt przesyłki
Poczta Polska Przesyłka biznesowa z dostawą do klientapobranie21
K-EXprzedpłata13.9
K-EXpobranie19
Paczkomaty InPostprzedpłata8.5
Paczkomaty InPostpobranie18
Poczta Polska Przesyłka biznesowa z odbiorem w placówceprzedpłata11
Poczta Polska Przesyłka biznesowa z odbiorem w placówcepobranie20
Poczta Polska Przesyłka biznesowa z dostawą do klientaprzedpłata14.5
Odbiór osobistyprzedpłata0


Chleb Adama (mąka migdałowa)
producent: Lapiniak GmbH
Chleb Adama jest gotową do wypieku mieszanką o niskiej zawartości węglowodanów. Główny składnik - mąka migdałowa sprawia, że posiada wspaniałe właściwości. Mieszanka nadaje się idealnie do pieczenia w urządzeniach do wypieku chleba.
Cena
15.50 PLN

Współczesny rozwój cywilizacji prowadzi do wielu problemów zdrowotnych, w tym otyłości. Choroby będące najczęściej wynikiem otyłości tj.: nowotwory, cukrzyca, choroby serca i nadciśnienie są najczęstszą przyczyną zgonów. W ciągu ostatnich dziesięciu lat ilość osób otyłych wzrosła na świecie z 200 do 300 mln osób. W Polsce co czwarty Polak i co piąta Polka są otyli. Znaczenie problemu otyłości potęguje dodatkowo fakt, że dotyczy ona coraz to młodszych ludzi, w tym także dzieci.

Według najnowszych statystyk w Polsce roczne spożycie chleba wynosi ok 53 kg (145g dziennie), co oznacza, że spożywamy następujące ilości węglowodanów:

100 g

Dziennie

Rocznie

chleb biały

70 g

101 g

37 kg

chleb chrupki

59 g

85 g

31 kg

chleb ciemny

36 g

52 g

19 kg

Chleb Adama

1,9 g

2,75 g

1 kg

  • 100 g Chleba Adama zawiera tylko 1,9 g węglowodanów.
  • 100 g białego chleba zawiera do 70 g węglowodanów,
  • 100 g chrupkiego pieczywa (np. typu Wasa) do 59 g węglowodanów,
  • 100 g ciemnego chleba zawiera ich do 36 g.

Jeżeli spożywane dotychczas pieczywo zastąpimy Chlebem Adama, będzie to oznaczało, że w ciągu roku spożyjemy jedynie 1 kg węglowodanów!
Oznacza to, że spożyjemy 95% mniej węglowodanów niż w ciemnym pieczywie, 96,6% mniej niż w chrupkim i aż 97,3% mniej niż w białym!

Wpływ:
Spożywając chleb adama uczucie sytości utrzymamy przez kilka godzin, co pomoże nam w utrzymaniu regularności posiłków i ograniczeniu podjadania. Dla diabetyków i osób z nadwagą to sposób na odciążenie organizmu z dużych ilości węglowodanów, bez konieczności przechodzenia na restrykcyjne diety. Dzięki bogatej zawartości w jednonienasycone kwasy tłuszczowe w Chlebie Adama obniżymy poziom "złego" cholesterolu LDL w organizmie. Głównym składnikiem mieszanki do wypieku jest mąka migdałowa, a badania American Heart Association wykazały, że średni poziom cholesterolu LDL spada o 4,4% już po miesiącu od włączenia do codziennej diety migdałów.
Chleb Adama ma wpływ na cały organizm, a głównie układ trawienny, poziom cholesterolu i trójglicerydów, funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację. Dzięki zawartości migdałów wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Poprawia stan włosów, skóry i paznokci. Działa antystresowo.


Chleb Adama jest gotową, naturalną mieszanką do pieczenia na bazie mąki migdałowej. Nie zawiera konserwantów ani polepszaczy, zawiera za to minimalne ilości węglowodanów i cukrów.

Wartość odżywcza

100 g

35 g - 1 kromka

Wartość kaloryczna

1086 kJ / 259 kcal

380 kJ / 90,6 kcal

Białko

33 g

11,55 g

Węglowodany(W) w tym
Cukier

1,9 g
0,6 g

0,66 g
0,21 g

Tłuszcz roślinny

13,3 g

4,65 g

WW*

0,19 WW

0,07 WW

*1 WW - wymiennik węglowodanowy = 10 g węglowodanów zawartych w produkcie

Skład:

  • mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez)
  • gluten pszenny witalny
  • ziarna lnu
  • ziarna słonecznika
  • sól, przyprawy
  • pakowane osobno suche drożdże

Opakowanie (360 g) wystarcza na 1 bochenek chleba (ok. 600 g) lub 12 bułek, a przygotowanie ciasta, które po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe do ok. 1 tygodnia zajmuje tylko 3 minuty!
Dzięki możliwości włączenia własnych składników (orzechów, słonecznika, oliwek, kminku etc.) możemy wypiekać chleb o różnych smakach, dopasowanych do własnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.

We wrześniu 2009 roku Chleb Adama zajął pierwsze miejsce w kategorii produkty spożywcze na "DIABETICA EXPO",
XIII Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym
i VII Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości w Toruniu.


Transport gratis już od 89 zł. Szczegóły na stronie - O mnie Pozostałe aukcje »
© Aplon.pl


E-mail: [zasłonięte]@oct-opus.net, telefon: 789[zasłonięte]697

Aukcja stworzona 2<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>015-01 23:49:06 przez sklep oparty na systemie IAI-Shop.