Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chleb ŻYTNI na zakwasie - BŁONNIK i ZDROWE JELITA

25-01-2012, 19:13
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł     
Użytkownik adamgolebiewski
numer aukcji: 2066442214
Miejscowość okolice Poznania
Wyświetleń: 383   
Koniec: 25-01-2012 19:13:31
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dzielę się z wami moim chlebkiem żytnim na zakwasie wg mojej sprawdzonej receptury.

Jest to chleb wypieczony w całości z pełnoziarnistej mąki żytniej (typ 2000), a nie z jakiejś mieszanki różnych typów mąk. Zakwas również pochodzi z tej samej mąki, z jakiej wypieczony jest chleb.

Jeżeli masz problem z jelitami, cierpisz na zaparcia, wykryto u ciebie tzw. zespół jelita drażliwego, masz cukrzycę, nadwagę lub nadciśnienie, to ten chleb jest dla ciebie. Dzięki niemu twój organizm nabierze wigoru, a jelita zaczną wreszcie poprawnie funkcjonować.

Większość osób nie wie, że chleb pszenny lub pierwszy lepszy ze sklepowej półki tak naprawdę jest bardzo szkodliwy dla naszego organizmu. Nawet te „ciemne” chleby w sklepie mogą okazać się zwykłym oszustwem, ponieważ mogą być zabarwione np. kawą Inką lub karmelem i przez to wydaje się nam, że jemy zdrowy, ciemny chleb.

Zachęcam każdego do indywidualnego pieczenia chleba żytniego na zakwasie we własnym domu. Jest to wspaniała nauka i przede wszystkim SAMO ZDROWIE!

Tym chlebem dzielę się również wśród znajomych i część z nich, którzy mieli dolegliwości gastryczne, czuje się dziś bardzo dobrze i nie muszą już kupować przeróżnych preparatów na polepszenie trawienia. Odeszli oni całkowicie od białej mąki, zastępując ją jedynie pełnoziarnistą mąką żytnią na zakwasie.

U osób, które miewają nieprzyjemny zapach z buzi lub problemy z refluksem, jedzenie tego chleba poprawiło ich samopoczucie i oddaliło to, z czym przez lata zmagali się.

Mój chleb spożywają osoby, które od kilkudziesięciu lat miały problemy z jelitami (nadwrażliwość jelita, celiakia itd.). Systematycznie otrzymują one ode mnie mój chleb i czują się po nim rewelacyjnie. Dzięki niemu mogły zrezygnować ze spożywania pieczywa bezglutenowego.


Dzielę się z wami chlebami:

- zwykły o wadze ok. 630 gramów w cenie 6,00 złotych za jedną sztukę

- z nasionami (siemię lniane plus ziarna słonecznika) o wadze ok. 630 gramów w cenie 7,50 złotych za jedną sztukę


Siemię lniane jest niedocenionym środkiem leczniczym na niemalże wszystkie choroby. Chyba wielu z was słyszało o oleju lnianym lub o diecie opartej o ten właśnie olej autorstwa nieżyjącej już dr Budwig, dzięki której można wyleczyć niemal każdą nieuleczalną chorobę. Kwasy omega-3 oraz duża zawartość błonnika w siemieniu lnianym powodują, że nasz organizm wzmacnia się i zaczyna sam z powodzeniem walczyć z chorobami.



Ziarna słonecznika są doskonałym źródłem przeciwutleniacza – witaminy E, która odpowiedzialna jest m.in. za stan naszej skóry, wzroku, naszych mięśni, naszego samopoczucia. Ziarna słonecznika są też źródłem magnezu. Warto wiedzieć, że w organizmach zwierząt spożywających pokarm bogaty w magnez cholesterol ulega utlenianiu znacznie łatwiej niż wówczas, kiedy niedomiar tej substancji nie występuje. Warto również zwrócić uwagę, że u pacjentów chorych na serce często zauważyć można brak magnezu. Pierwiastek ten ogranicza proces utleniania cholesterolu oraz związków tłuszczowych i w ten sposób, między innymi, zapobiega schorzeniom serca. Jeżeli chodzi o ziarna słonecznika nie wolno zapomnieć o tym, że posiada on w sobie tryptofan, który potrzebny jest do wytworzenia w naszym organizmie tzw. "hormonu szczęścia", jakim jest serotonina (która z kolei potrzebna jest do tego, abyśmy m.in. byli wyspani).



Dodatkowo ziarna słonecznika posiadają aminokwas lizynę, której rola w naszym organizmie jest następująca:

- jest niezbędna przy budowie białek, głównie w mięśniach i w kościach, istotna w okresie rozwoju;

- wchłania wapń, poprawia koncentrację umysłową;

- łagodzi objawy przeziębienia, grypy oraz opryszczki;

- jest obecna przy wytwarzaniu hormonów, przeciwciał, enzymów i przy budowie kolagenu - jej niedobór skutkuje objawami zmęczenia i rozdrażnienia, powoduje anemię i wypadanie włosów;

- najprawdopodobniej jeden z czynników wpływających w dużej mierze na procesy antykancerogenne w połączeniu z dużymi dawkami antyoksydantów;

- uczestniczy w procesach odnowy tkanek, tworzenia się przeciwciał, stymulacji wzrostu, a także wytwarzania hormonów i enzymów.


Już w roku 1992 Dr Rath postulował, że witamina C i aminokwas lizyna odgrywają szczególną rolę w naturalnej kontroli przebiegu procesów rozpadu kolagenu przy chorobie nowotworowej.

To naprawdę niesamowite, że Bóg obdarzył nas tak wspaniałymi naturalnymi środkami leczniczymi. Nasz organizm został przez Niego tak skonstruowany, że powinien poradzić sobie z każdym zagrożeniem, a jeśli jest inaczej, znaczy to, że coś z naszym odżywianiem oraz stylem życia jest nie tak.

Bardzo budującym tekstem z Biblii jest dla mnie poniższy werset:

Druga księga Mojżesza 15.rozdział 26.werset:


Jeżeli pilnie słuchać będziesz głosu Pana, Boga twego, i czynić będziesz to, co prawe w oczach jego, i jeżeli zważać będziesz na przykazania jego, i strzec będziesz wszystkich przepisów jego, to żadną chorobą, którą dotknąłem Egipt, nie dotknę ciebie, bom Ja, Pan, twój lekarz.




Czemuż więc mamy spożywać pokarm, który nam nie służy i który osłabia nie dość nasze samopoczucie fizyczne, ale i psychiczne? Jedzmy zdrowo, dziękując Bogu za to, że daje nam słońce, deszcz, glebę i te wszystkie ziarna.


Przy zamówieniu proszę zaznaczyć jaki chleb zamawiacie (zwykły [bez nasion] lub z nasionami).

Cena na aukcji dotyczy chleba BEZ nasion!

Życzę smacznego!

ps na temat dobroczynności chleba żytniego na zakwasie polecam zapoznać się z tym artykułem w poniższym linku:

http://rakiel-czarnecka.pl/index.php?action=edit&id=227




Skład chleba:

- pełnoziarnista mąka żytnia typ 2000
- woda
- zakwas z mąki żytniej typ 2000
- sól
- ziarno słonecznika
- nasiona siemienia lnianego

Przechowując go w chlebaku, wytrzyma co najmniej 7 dni.

______________________________


Zdaję sobie sprawę, że koszty przesyłki są dość znaczne, dlatego proponuję, aby zamówić kilka chlebków na raz. Porozmawiajcie ze swoimi znajomymi, sąsiadami, przyjaciółmi. Gdy kupicie wspólnie, koszty będą o wiele mniejsze.

Cennik Poczty Polskiej można podglądnąć na tej stronie - http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm - więc widać, że nie jest to tanie.

W związku z tym proponuję, by zamawiać kilka sztuk w jednej wysyłce.

W ten sposób to się na pewno opłaci.

___________________________________

Polecam zapoznać się jeszcze z poniższymi materiałami video, które zwiększają naszą świadomość m.in. odnośnie tego, co sprzedaje się nam w sklepach spożywczych:



NAJWIĘKSZY SKANDAL ZBOŻOWY
http://vimeo.com/10[zasłonięte]042



TVN STYLE - WIEM CO JEM - CHLEB
http://www.youtube.com/watch?v=8Eve4Y8-u78



PIJ MLEKO, BĘDZIESZ MIĘKKI
http://www.youtube.com/watch?v=4Trm7a4SEiw



TVN UWAGA - MLEKO I NABIAŁ, UKRYTA TRUCIZNA
http://www.youtube.com/watch?v=KJkSLqYozfM



PRODUKTY MIĘSNE
http://www.youtube.com/watch?v=Cki1KOIkiIU



DODATKI DO ŻYWNOŚCI
http://www.youtube.com/watch?v=eQAMMeHB4O4



POLSAT RAPORT - CZYM JESTEŚMY TRUCI
http://www.youtube.com/watch?v=sHh3Yek0AbQ



TVN UWAGA - ILE MIĘSA W MIĘSIE
http://www.dailymotion.com/video/xaxflr_ile-miysa-w-miysie-codex2010_lifestyle