Historia "Piekarni z Tradycją"
Naszą działalność rozpoczęliśmy w sierpniu 2010 roku,
rozpoczęliśmy produkcję pieczywa na naturalnym zakwasie.
Ojciec który od 30 lat zna się na technologii pieczenia i tworzenia zakwasu
wprowadza nas w techniki pieczenia bez polepszaczy i konserwantów.
Swoje produkty zaczęliśmy sprzedawać na targowisku i w ten sposób zdobyliśmy rzeszę
klientów którzy zachwycają się naszym pieczywem.
Starsi ludzie są zachwyceni smakiem i mówią że od dwudziestu lat nie spożywali takiego pieczywa.
Młodsze pokolenie nauczyło się jeść chleb razowy.
CHLEB ŻYTNI
Nasze pieczywo może być przetrzymywane od 7-10 dni w temp pokojowej jednak
nie w folii tylko samo gdyż mąka żytnia zawiera w sobie wilgoć mogłoby to spowodować
pleśń pieczywa trzymanego w zamknięciu bez dostępu powietrza.
Nasze pieczywo może być również zamrażane z mojej strony propozycją do rozmrażania jest wyjęcie chleba z zamarażarki i owinięcie bawełnianą ściereczką i pozostawienie na kilka godzin wtedy chleb jest świeżutki, nie radzę jednak rozmrażać w mikrofali bądź w piecyku, gdyż na początku będzie świeży ale z upływem czasu się zeschnie natomiast przy rozmrażaniu w ściereczce nie straci swojej wilgoci.
Czytajmy etykiety na pieczywie.
Pamiętajmy prawdziwy chleb żytni nie musi kosztować 10 zł i wzwyż.
Mąka w naszym chlebie pochodzi z małego młynu wodnego nieopodal Łowicza
|