Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chirurgia małych zwierząt. Tom 1, red. Ratajczak

11-03-2012, 13:42
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 192.90 zł     
Użytkownik book24
numer aukcji: 2114313453
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 11   
Koniec: 12-03-2012 06:40:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Book24
Book24 - księgarnia internetowa serdecznie wita na swoich aukcjach w serwisie alle. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz zakupu.
O nas

Kupując u nas masz pewność co do jakości zakupionego towaru, oraz szybkiej przesyłki.
Do każdej transakcji podchodzimy indywidualnie, staramy się, aby nasz klient był w 100% usatysfakcjonowany.

Każdą paczkę starannie pakujemy w tekturowe pudełko lub kopertę bąbelkową, tak aby w stanie nienaruszonym dotarła do odbiorcy.
Zwrot pieniędzy

Dane Kontaktowe

Po wylicytowaniu przedmiotu koniecznie wypełnij formularz dostawy, jeśli masz dodatkowe pytania napisz e-maila.

Book24 - księgarnia internetowa al.Solidarności 117 lok.406
00-140 Warszawa

e-mail: [zasłonięte]@book24.waw.pl
pon-pt: 9-18

Numer konta:
951[zasłonięte]200400[zasłonięte]70234[zasłonięte]730 (mBank)
501[zasłonięte]555811[zasłonięte]45200[zasłonięte]594 (Inteligo)


Zaufanie do Book24 Kurier UPS

Chirurgia małych zwierząt. Tom 1
red. K. Ratajczak, T.W. Fossum

Chirurgia małych zwierząt. Tom 1
Dodatkowe informacje

  • ISBN:[zasłonięte]978-8309-046-7
  • liczba stron: 610
  • Okładka: twarda
  • Wydawnictwo: Urban & Partner
  • Wymiary: 220 x 296 mm
  • Rok wydania: 2009
  • Opis

    Bezdyskusyjny bestseller światowej listy podręczników z zakresu weterynarii. Jest to książka, z której korzysta się latami, w miarę praktyki i nabywania doświadczenia wybierając rozdziały dotyczące coraz bardziej zaawansowanych technik i procedur.
    Podręcznik jest podzielony na pięć części: Podstawy chirurgii, Endoskopia, Chirurgia tkanek miękkich, Ortopedia oraz Neurochirurgia. W rozdziale dotyczącym podstawowych zasad chirurgii wyczerpująco omówiono rodzaje szwów chirurgicznych, opiekę przed- i pooperacyjną, wytyczne antybiotykoterapii profilaktycznej i leczniczej, analgezję i postępowanie żywieniowe.
    Następne rozdziały dostarczają szczegółowych wskazówek dotyczących najczęściej przeprowadzanych zabiegów, jak kastracja i sterylizacja, a także bardziej specjalistycznych procedur, jak kraniotomia, lobektomia, chirurgia oka oraz zabiegi mało inwazyjne. Nowatorskim i bardzo przydatnym pomysłem jest umieszczenie zagadnień anestezjologicznych w rozdziałach dotyczących przeprowadzania określonych zabiegów.
    W podręczniku umieszczono ponad 1500 kolorowych rycin, w tym doskonałej jakości fotografie i rysunki przeprowadzające czytelnika krok po kroku przez poszczególne procedury-od uzyskania dostępu aż do założenia końcowych szwów.
    Książka jest napisana przez lekarzy-praktyków dla lekarzy-praktyków i mamy nadzieję, że zdobędzie uznanie wśród lekarzy weterynarii i studentów poszukujących nowoczesnego i aktualnego podręcznika chirurgii na najwyższym poziomie edytorskim.

    Spis treści:
    TOM 1
    Część pierwsza: Ogólne zasady w chirurgii
    1. Zasady aseptyki w chirurgii
    2. Sterylizacja i dezynfekcja
    3. Budynki, sprzęt i personel chirurgiczny
    4. Dbałość o pomieszczenia i sprzęt chirurgiczny
    5. Opieka przedoperacyjna i w trakcie operacji nad pacjentem chirurgicznym
    6. Przygotowanie pola operacyjnego
    7. Przygotowanie zespołu chirurgicznego
    8. Intsrumentarium chirurgiczne
    9. Materiały biologiczne, szycie i tamowanie krwotoku
    10. Antybiotykoterapia zakażeń około i śródoperacyjnych
    11. Opieka pooperacyjna nad pacjentem chirurgicznym
    12. Podstawy rehabilitacji fizycznej
    13. Okołooperacyjne złożone leczenie bólu
    14. Zasady mało inwazyjnych zabiegów chirurgicznych
    Część druga: Chirurgia tkanek miękkich
    15. Chirurgia układu powłokowego
    16. Chirurgia oka
    17. Chirurgia ucha
    18.Zabiegi chirurgiczne jamy brzusznej
    19. Chirurgia układu pokarmowego
    [zasłonięte]@book24.waw.pl - Book24 - księgarnia internetowa