Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chirurgia Davidson. Podręcznik dla studentów

28-01-2012, 0:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 129.50 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 2051089978
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 17   
Koniec: 25-01-2012 17:41:07

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2009
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Gotówka przy odbiorze osobistym

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.00-19.00
soboty: 10.00-15.00

Chirurgia Davidson

Autor: Garden O.J., Bradbury A.W., Forsythe J.L.R.

 

Wydawca/Producent: Elsevier Urban & Partner

Wydanie, Rok wyd.: I polskie, 2009

Ilość stron: 640

Format: 19,5 x 26,5 cm

Oprawa: miękka

ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]60912

Seria: Seria Davidsona

 

Opis:

Najnowocześniejszy podręcznik chirurgii dla studentów i lekarzy w trakcie specjalizacji, jaki do tej pory ukazał się na polskim rynku!
- W pięciu głównych działach zaprezentowano podstawy chirurgii, w tym postępowanie przed- i pooperacyjne, chirurgię jednego dnia, leczenie ran oraz zagadnienia szczegółowe, m.in. chirurgię przewodu pokarmowego, naczyń, piersi, układu wydzielania wewnętrznego.
- Optymalna ilość i jakość informacji, wyselekcjonowana w taki sposób, by uniknąć niepotrzebnie obciążających pamięć szczegółów.
- Najwyższa jakość edytorska - pomocne w nauce wykresy, doskonałe, kolorowe informacje, wysokiej jakości radiogramy i fotografie.

Część 1. PODSTAWY OPIEKI CHIRURGICZNEJ
1. Reakcja metaboliczna na uraz
2. Podstawy równowagi płynowej i elektrolitowej u pacjentów leczonych chirurgicznie
3. Wstrząs
4. Przetaczanie krwi i produktów krwiopochodnych
5. Leczenie żywieniowe pacjentów leczonych chirurgicznie
6. Zakażenia i antybiotyki
7. Zasady etyczne i przepisy prawne w chirurgii
8. Podstawy chirurgicznego leczenia nowotworów
9. Urazy ciała i urazy wielonarządowe

Część 2. ZABIEGI CHIRURGICZNE
10. Przedoperacyjna ocena chorego, znieczulenie i pooperacyjne zwalczanie bólu
11. Zabiegi i badania obrazowe
12. Opieka pooperacyjna i powikłania
13. Chirurgia jednego dnia

Część 3. CHIRURGIA GÓRNEGO ODCINKA PRZEWODU POKARMOWEGO
14. Powłoki jamy brzusznej i przepukliny brzuszne
15. Ostry brzuch i niedrożność przewodu pokarmowego
16. Przełyk
17. Choroby żołądka i dwunastnicy
18. Wątroba i drogi żółciowe
19. Trzustka i śledziona

Część 4. CHIRURGIA DOLNEGO ODCINKA PRZEWODU POKARMOWEGO
20. Jelito i wyrostek robaczkowy
21. Choroby odbytnicy i odbytu

Część 5. CHIRURGIA SPECJALISTYCZNA
22. Chirurgia plastyczna i rekonstrukcyjna
23. Sutek
24. Chirurgia endokrynologiczna
25. Chirurgia naczyniowa i endowaskularna
26. Chirurgia serca i klatki piersiowej
27. Układ moczowo-płciowy
28. Neurochirurgia
29. Transplantologia
30. Ortopedia