Tytuł
Chiralne laktony z układem bicyklononanu jako
potencjalne...
Opis
Wydawnictwo Uniw. Przyrodniczy we Wrocławiu
ISBN
[zasłonięte]978-8317-036-6
Chiralne laktony z układem
bicyklononanu jako potencjalne dodatki do
żywności
Wrocław 2010, wydanie 1, format 170 x 240,
objętość 106 str., oprawa miękka
W związku z rosnącymy
wymaganiami konsumentów i koniecznością ustawowego ograniczenia dozwolonych
dawek wzrasta liczba badań dotyczących dodatków do zywności, w tym również o
charakterze konserwujący, a szczególnie zabezpieczającym przed rozwojem
drobnoustrojów. Duże nadzieje w tym zakresie pokłada się w związkach naturalnych
i ich strukturalnych analogach.
Przeprowadzone badania obejmują syntezę
oraz testy bioaktywności. Otrzymanie chiralnych laktonów było możliwe dzieki
zastosowaniu biotransformacji, czyli katalizowanych przez enzymy reakcji
chemicznych, w których przekształceniu uległ określony fragment substratu.
Uzyskano w ten sposób zwiazki o wysokiej aktywnosci i czystości
optycznej.
Przedmowa
Wprowadzenie i cel badań
Materiały i metody
Przedstawienie
i dyskusja wyników
Podsumowanie
Literatura
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt
zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu.
Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.
NAJBARDZIEJ
POSZUKIWANE KSIĄŻKI
ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!