Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CHINY PRZEWODNIK KULINARNY PASCAL

11-03-2012, 13:57
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik Brecko
numer aukcji: 2119522218
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 14-03-2012 17:30:22

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2008
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

CHINY PRZEWODNIK KULINARNY

Seria: Przewodniki kulinarne
Marka: Pascal
Rok wydania: 2008
Autor: Paweł Albrzykowski
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]51315
Liczba stron: 160
Format: 250 x 250
Oprawa: twarda



Cena rynkowa: 34.90 zł



Autorem przewodnika kulinarnego "Chiny” jest Paweł Albrzykowski: Miłość do kuchni przeważyła u mnie nad miłością do zabytków, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych, autor felietonów i książek poświęconych kuchni chińskiej.

Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Chin, jak Pekin, Szantung, Jiangsu i Zhejiang, Szanghaj, Syczuan, Hunan, Guangdong, Yunnan.

Uwalniamy w wyobraźni zapach imbiru czy sosu sojowego, smak bułeczek baozi z mięsnym farszem, smażonego ryżu z Yang chow, kurczaka Gong Bao... Jesteśmy tam.

Małże w sosie cytrynowym
(porcja dla 4 osób)

Składniki:
Duże małże na skorupie (7 do 8 sztuk na porcję) lub mule (ok. 20 sztuk na porcję) 1 filiżanka sosu cytrynowego (zob. s. 000)

Sposób przyrządzania:
Małże rozmrozić, ułożyć w naczyniu do parowania, do każdej skorupki wlać łyżkę sosu cytrynowego. Gotować na parze ok. 5 min, podawać z ryżem i dodatkową miseczką gorącego sosu cytrynowego.



Spis treści:

Chińskie regiony . . . 5
Pekin, Szantung, Jiangsu i Zhejiang, Szanghaj, Syczuan, Hunan, Guangdong, Yunnan

Kuchnie mniejszości narodowych . . . 44
Kuchnia wietnamska, Kuchnia tajska, Kuchnia koreańska, Kuchnia mongolska, Kuchnia bankietowa

Przepisy . . . 64
Przekąski, Zupy, Dania główne, Desery i napoje

Warto wiedzieć . . . 123

Pory roku na chińskim stole . . . 127
Zima, Wiosna, Lato, Jesień

Alfabet kulinarny . . . 141
Słowniczek

Indeks potraw . . . 158

 

 

Towar wysyłamy w ciągu 24h od dnia zaksięgowania wpłaty na naszym koncie (dotyczy dni roboczych). Termin dostarczenia przesyłki uzależniony jest od wybranej formy dostawy.

 

 

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z POZOSTAŁĄ NASZĄ OFERTĄ