Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chiny, Paweł Albrzykowski [nowa]

04-03-2012, 18:35
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 33.10 zł     
Użytkownik book24
numer aukcji: 2100416244
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 4    Wyświetleń: 12   
Koniec: 05-03-2012 17:07:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Book24
Book24 - księgarnia internetowa serdecznie wita na swoich aukcjach w serwisie alle. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz zakupu.
O nas

Kupując u nas masz pewność co do jakości zakupionego towaru, oraz szybkiej przesyłki.
Do każdej transakcji podchodzimy indywidualnie, staramy się, aby nasz klient był w 100% usatysfakcjonowany.

Każdą paczkę starannie pakujemy w tekturowe pudełko lub kopertę bąbelkową, tak aby w stanie nienaruszonym dotarła do odbiorcy.
Zwrot pieniędzy

Dane Kontaktowe

Po wylicytowaniu przedmiotu koniecznie wypełnij formularz dostawy, jeśli masz dodatkowe pytania napisz e-maila.

Book24 - księgarnia internetowa al.Solidarności 117 lok.406
00-140 Warszawa

e-mail: [zasłonięte]@book24.waw.pl
pon-pt: 9-18

Numer konta:
951[zasłonięte]200400[zasłonięte]70234[zasłonięte]730 (mBank)
501[zasłonięte]555811[zasłonięte]45200[zasłonięte]594 (Inteligo)


Zaufanie do Book24 Kurier UPS

Chiny
Paweł Albrzykowski

Chiny
Dodatkowe informacje

  • ISBN:[zasłonięte]978-8313-156-7
  • liczba stron: 160
  • Okładka: twarda
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Seria: Przewodnik kulinarny
  • Wymiary: 250 x 250 mm
  • Rok wydania: 2008
  • Opis

    Weź udział w konkursie Smakii zapachy podróży i wygraj smakowiteweekendy>>>Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale również skutecznym sposobem odkrywania świata. W jej ramach ukazały się dotąd: Bułgaria, Chorwacja, Francja, Hiszpania, Egipt, Maroko i Tunezja oraz Węgry, zapraszające w pełną zapachów i smaków podróż do krajów popularnych wśród turystów z Polski. W 2008 r. dołączają do nich kolejne przewodniki z serii, czyli Indie, Japonia, Chiny, Meksyk. Autorem przewodnika kulinarnego "Chiny" jest Paweł Albrzykowski: Miłość do kuchni przeważyła u mnie nad miłością do zabytków, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych, autor felietonów i książek poświęconych kuchni chińskiej.Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Chin, jak Pekin, Szantung, Jiangsu i Zhejiang, Szanghaj, Syczuan, Hunan, Guangdong, Yunnan.Uwalniamy w wyobraźni zapach imbiru czy sosu sojowego, smak bułeczek baozi z mięsnym farszem, smażonego ryżu z Yang chow, kurczaka Gong Bao... Jesteśmy tam. Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie. Przedstawiają także typowe przepisy i receptury, w których zapisana jest historia, zwyczaje, temperament mieszkańców i uroda krajobrazu opisywanego miejsca. Proponowane w przewodnikach potrawy zostały tak dobrane, by każdy - niezależnie od swoich umiejętności kulinarnych - mógł podać na stół dania prosto z Indii, Chin, Japonii, Meksyku, Maroko, Tunezji, Węgier, Hiszpanii. Produkty wymienione w recepturach są dostępne w polskich sklepach. Przewodniki pozwalają poznać kraj, region, miasto wszystkimi zmysłami, przywołują wspomnienia z wakacyjnych wypraw i zabierają w fascynującą podróż przez smaki i zapachy. To doskonały pomysł na prezent dla ukochanej osoby i doskonały pretekst, by wieczór spędzić w fotelu z książką na kolanach.Małże w sosie cytrynowym (porcja dla 4 osób)Składniki:Duże małże na skorupie (7 do 8 sztuk na porcję) lub mule (ok. 20 sztuk na porcję) 1 filiżanka sosu cytrynowego (zob. s. 000)Sposób przyrządzania:Małże rozmrozić, ułożyć w naczyniu do parowania, do każdej skorupki wlać łyżkę sosu cytrynowego. Gotować na parze ok. 5 min, podawać z ryżem i dodatkową miseczką gorącego sosu cytrynowego.

    Spis treści:

    Chińskie regiony . . . 5
    Pekin, Szantung, Jiangsu i Zhejiang, Szanghaj, Syczuan, Hunan, Guangdong, Yunnan

    Kuchnie mniejszości narodowych . . . 44
    Kuchnia wietnamska, Kuchnia tajska, Kuchnia koreańska, Kuchnia mongolska, Kuchnia bankietowa

    Przepisy . . . 64
    Przekąski, Zupy, Dania główne, Desery i napoje

    Warto wiedzieć . . . 123

    Pory roku na chińskim stole . . . 127
    Zima, Wiosna, Lato, Jesień

    Alfabet kulinarny . . . 141
    Słowniczek

    Indeks potraw . . . 158
    [zasłonięte]@book24.waw.pl - Book24 - księgarnia internetowa