Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CHINA YUNNAN GREEN - Herbata ZIELONA 50g

08-05-2015, 17:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4.55 zł     
Użytkownik aromar5
numer aukcji: 5069176882
Miejscowość przeworsk
Zostało sztuk: 100    Wyświetleń: 8   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Strona O Mnie  Komentarze  Zobacz Nasze Aukcje  Zadaj Pytanie Dodaj Do Ulubionych

Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:

F.H.U. AROMAR
ul. Krasickiego 5
37-200 Przeworsk
tel: 884 [zasłonięte] 392
NIP: 794[zasłonięte]9036
REGON: 180[zasłonięte]420
e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl

strona www: www.aromar.pl

Sklep Czynny:

Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00

Sobota od 9:00 do 14:00

Regulamin, Płatności, Dostawa:

Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie

"O Mnie"

CHINA YUNNAN GREEN- HERBATA ZIELONA

SKŁAD: klasyczna zielona herbata z Yunnan


Susz tej herbaty roztacza charakterystyczny dla odmiany Yunnan roślinny

aromat. Liście tej herbaty poddawane są delikatnej obróbce, mają regularny

kształt i zielonkawy kolor. 

Smak jest wyrazisty, roślinny z wyczuwalną goryczką i lekko dymnym

posmakiem.


Napar ma kolor żółto-pomarańczowy. Jednocześnie nad napojem zaczyna

unosić się trawiasty, orzeźwiający zapach.

Smak China Yunnan Green nie różni się zbytnio od smaku innych herbat

zielonych należących do tej samej rodziny. Polecana wszystkim, którzy lubią

zdecydowany charakter herbaty, a także jako dodatek do mieszanek

składających się z innych herbat z prowincji Yunnan.


Waga: 50g Cena: 4,55 zł

"Jesteś tym, co jesz", ale przede wszystkim tym, co pijesz - nasze ciało składa się przecież głównie z wody.


Zielona herbata to aromatyczny napój przyrządzany z liści herbaty chińskiej,

w celu otrzymania zielonej herbaty, podczas produkcji świeżo zebrane liście

są podgrzewane, co powstrzymuje fermentację oraz pozwala zachować

zielony kolor. Dlatego nazywamy ją niefermentowaną, nie przechodzi ona

procesu utleniania. Chociaż zielona herbata pochodzi z Chin, to jest

połączona z wieloma kulturami w całej Azji, a obecnie popularna na całym

świecie. Około 75% światowej produkcji zielonej herbaty pochodzi z Chin.

Zielona herbata jest na pewno atrakcyjnym napojem na każdą porę roku, bo można ją spożywać zarówno na ciepło, jak i schłodzoną.

WŁAŚCIWOŚCI ZIELONEJ HERBATY

  • napar z pierwszego parzenia działa pobudzająco-zawiera dużo teiny, po jej wypiciu zwiększają się zdolności umysłowe i fizyczne organizmu, a uczucie senności, znużenia i wyczerpania mija; napar z drugiego uspokajająco - pomaga radzić sobie z napięciami emocjonalnymi i stresem.
  • zielona herbata ma właściwości hamujące rozwój bakterii w układzie pokarmowym. pobudza go również do wydzielania soków trawiennych.
  • obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca.
  • zawarte w zielonej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziała zakrzepom krwi.
  • dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
  • jest bogata w witaminy C, E, B, sole mineralne oraz garbniki
  • zawarte w niej garbniki zapobiegają nowotworom.
  • pobudza działanie pęcherza moczowego, co przyśpiesza wydalanie toksyn z organizmu.
  • chłodnego naparu używa się do przemycia przy zapaleniu spojówek oraz powiek.
  • regularne picie zielonej herbaty obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu, co zmniejsza zagrożenie miażdżycą

PRZECIWWSKAZANIA

  • ludzie starsi, chorzy na serce, z nadciśnieniem tętniczym i jaskrą muszą ograniczyć picie mocnej herbaty, zarówno zielonej, jak i czarnej.
  • pacjenci z wrzodami żołądka powinni unikać picia dużej ilości zielonej herbaty, ponieważ wzmaga ona wydzielanie soków żołądkowych.
  • ludzie cierpiący na bezsenność, nerwowość, mający wrażliwy żołądek nie powinni przesadzać z ilością pitej herbaty.
  • herbatą zieloną nie powinno się popijać leków.

ZAPARZANIE:           

Do zaparzania herbaty używajmy wody dobrej jakości, źródlanej lub

przefiltrowanej. Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się

wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.

Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12

minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni.        

Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - 11/13 gramów na 1 l wody).                                                                                                                 



„Nie istnieje żaden na tyle poważny problem,

którego nie dałoby się załagodzić filiżanką dobrej herbaty.”

Zobacz Nasze Inne Aukcje:

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje