Zastosowania: sosy, gulasze, potrawy z mięsa, curry, wszystkie dania wymagające ostrzejszego smaku. Cale papryczki chilli wspaniale aromatyzują i zaostrzaja smak oliwy z oliwek.
Papryka chilli uprawiana jest głównie w strefie zwrotnikowej i podzwrotnikowej. Chilli uzyskuje się z niezwykle ostrych owoców. W przemyśle spożywczym paprykę chilli wykorzystuje się do przygotowywania konserw warzywnych, mięsnych, rybnych i mieszanek przyprawowych. Można ją również wykorzystać do przyprawiania mięsa z rusztu, sosów, mięsa wołowego i ryb. W strefie zwrotnikowej i podzwrotnikowej chilli poprawia łagodny smak podstawowego pożywienia jak ryż, fasola i kukurydza czy maniok. Podobnie jak innych papryk, odmian chilli jest bardzo wiele. Oferowane przez nas owoce należą do jednej z najostrzejszych odmian.
Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nie naruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto