Aukcja dotyczy:
Chemia wokół nas. Chemia w kuchni
Książka zawiera szereg ciekawych informacji na temat artykułów spożywczych w kontekście ich składu chemicznego, wartości odżywczej i kalorycznej. Opisuje chemiczne składniki żywności i ich rolę w codziennej diecie, wskazuje substancje chemiczne stosowane w produktach niskokalorycznych i dodatkach do żywności. Uświadamia znaczenie bioaktywnych składników żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która oprócz walorów odżywczych zmniejsza ryzyko chorób przewlekłych, poprawia samopoczucie, wspomaga leczenie chorób wieńcowych, niektórych nowotworów, otyłości. W materiale zawartym w książce można znaleźć również opisy prostych doświadczeń chemicznych z wykorzystaniem artykułów spożywczych. Książka jest napisana przystępnym językiem. Zamieszczono w niej także liczne ciekawostki, które mogą zainteresować zarówno uczniów, jak i nauczycieli. Publikacja jest skorelowana z nową podstawą programową.
Autor | Katarzyna Dobrosz-Teperek, Beata Dasiewicz |
Oprawa | broszura |
Wydawca | ZamKor |
ISBN | [zasłonięte]978-83793-87-9 |
EAN | 978[zasłonięte][zasłonięte]07938 |
Ilosć stron | 72 |
Wymiary | 16,0x23,0 |
Data wydania | 2012 |
Indeks | 8210ZNM300 |
Zapraszam na pozostałe aukcje
Przed zakupem przedmiotu proszę o zapoznanie się z regulaminem dostępnym na stronie "O mnie".