CHEMIA PROC FERMENTACYJNYCH drożdżownictwo mleko
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 65 zł
Użytkownik szmucpagina
numer aukcji: 2069463176
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 7
Koniec: 30-01-2012 19:30:00
Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
WYSYŁKA - LIST POLECONY LUB PACZKA POCZTOWA
PRZEJDŹ DO SPISU TREŚCI - KLIKNIJ
Oprawa: miękka
Format: 15,5x21,5 cm
Ilość stron: 361 str.
Stan: +db/-bdb poszarzenie, przytarcia okladki
Tytuł / autor / wydawnictwo
CHEMIA ENZYMÓW i PROCESÓW FERMENTACYJNYCH
WARSZAWA 1949
NAKŁADEM CENTRALNEGO ZARZĄDU PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
WYD. ODDZIAŁU WARSZ. STOWARZYSZENIA INŻYNIERÓW I TECHNIKÓW PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO W POLSCE
Spis treści:
SPIS RZECZY
Str. Prof. dr E. Sym
Obecne poglądy na budowę enzymów 7
Procesy oksydoredukcyjne w biologii 25
Doc. dr I. Chmielewska
Budowa chemiczna antybiotyków 49
Charakterystyka i typy procesów enzymatycznych 81
Doc. dr W. Kuryłowicz
Sposoby produkcji antybiotyków 101
Prof. dr K. Bassalik
Istota fermentacji tlenowych ,. ..................... 183
Fermentacje tlenowe wywołane przez pleśnie .......... „.,,..,,..,. 181
Bakteryjne fermentacje beztlenowe .,.,.,...,.,......,,.., 195
Prof. E. Pijanowski
Fermentacja mlekowa i jej zastosowanie w przemyśle owocowo-
warzywnym i mleczarskim , 213
Prof. dr inż. W. Sławiński
Fermentacja etanolowa jej znaczenie i zastosowanie w przemyśle 235
Inż. Z. Eckstein
Fermentacja drożdżowa i biologiczna synteza białka 263
Zdjęcia / rysunki / ilustracje:
Powrót do zdjęć
Dodatkowe informacje w zakładce "strona o mnie"
Pozostałe książki - moje aukcje
Zdjęcia/skany poddane kompresji - mogą występować charakterystyczne zniekształcenia - zwłaszcza wokół liter.