|
|
Księgarnia
PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24
tel. 501 [zasłonięte] 370
Księgarnia
stacjonarna: 519 [zasłonięte] 288
504 029
187 [zasłonięte]@tlen.pl |
|
|
|
Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3
dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę
VAT.
W tytule
przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.
Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM,
Tychy
ul. Jana Pawła II 24
pon-pt 10-19; sob
10-16.
tel. 519 [zasłonięte] 288
Przy odbiorze osobistym
proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.
|
|
|
|
Wpłata na konto
Pobranie
|
|
|
|
Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki
doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł. |
| |
Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej Redakcja:
Grela Eugeniusz R.
Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i
Leśne ISBN:[zasłonięte]978-83-01067-8 Format:
16.5x23.5cm Ilość stron: 260 Oprawa:
Miękka Wydanie: 2011 r.
Opis: W optymalizacji produkcji zwierzęcej, oprócz
wykorzystania zdobyczy współczesnej genetyki, technologii produkcji,
w tym i żywienia, stosuje się powszechnie rożnego rodzaju związki
organiczne i nieorganiczne, mikroorganizmy i ich metabolity,
pozyskiwane bądź to na drodze syntezy chemicznej, bądź wskutek
wykorzystania często dość skomplikowanych procesów
biotechnologicznych.
Do tej grupy składników należy więc zaliczyć związki i preparaty,
których zastosowanie w chowie i hodowli zwierząt zwiększa
produkcyjność, zdrowotność, umożliwia przedłużenie albo poprawę
użyteczności pokarmowej pasz, szczególnie pod względem wyglądu,
zapachu, smaku, konsystencji i trwałości, stosowanych metod
technologicznych, a także przeznaczenia żywieniowo-fizjologicznego
lub dietetycznego.
W tej publikacji przedstawiono bogactwo związków chemicznych i
preparatów biotechnologicznych, które rozważnie i umiejętnie
stosowane, mogą być bardzo przydatne w efektywnej produkcji
zwierzęcej, zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności. Poruszono
także zagadnienia dotyczące konserwacji pasz, modyfikacji
genetycznej roślin i pasz oraz wykorzystania nanotechnologii w
produkcji zwierzęcej.
|
|