Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

09-03-2012, 20:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 47 zł      Najwyzsza cena licytacji: 47 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 2111060319
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 4    Licytowało: 1    Wyświetleń: 11   
Koniec: 10-03-2012 13:34:39

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji kolejnej pozycji
z naszej księgarni

 

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze oraz posiadany status:

SuperSprzedawca

Jest to gwarancja Bezpiecznych, Łatwych i Przyjemnych Zakupów.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską jako list polecony lub paczka w terminie od 1 do 3 dni (dni robocze), czas ten liczony jest od momentu:
    • dokonania zakupu i wyboru formy zapłaty (Płatność przy odbiorze/pobranie)
    • zaksięgowania na naszym koncie wpłaty za zakupiony towar (Płatność z góry/przelew)
    Koszty wysyłki podawane są w opisie każdej aukcji i dotyczą danej książki (zależnie od wagi).
  2. Opakowanie stanowi koperta bezpieczna lub karton i opieczętowane jest nalepką "sportowo-medyczna". Uszkodzenie lub brak takiej świadczy o naruszeniu przesyłki.
  3. Jeśli po 7 dniach roboczych nie dotarła do Państwa przesyłka prosimy o informację o tym. Podamy nr listu wysyłkowego, z którym należy sprawdzić na swojej poczcie czy przesyłka nie "zalega"w urzędzie. W przeciwnym razie po 14 dniach roboczych od wysyłki złożymy reklamację na poczcie.

Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!!

      Tytuł
      Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

      Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

       

      Autor


      Redaktor: E.R. Greli

      Opis

      Wydawnictwo Powsz Wyd Rolnicze i Leśne
      ISBN [zasłonięte]978-83-01067-8

      Warszawa 2011, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 260 str., oprawa miękka

      W optymalizacji produkcji zwierzęcej, oprócz wykorzystania zdobyczy współczesnej genetyki, technologii produkcji, w tym i żywienia, stosuje się powszechnie rożnego rodzaju związki organiczne i nieorganiczne, mikroorganizmy i ich metabolity, pozyskiwane bądź to na drodze syntezy chemicznej, bądź wskutek wykorzystania często dość skomplikowanych procesów biotechnologicznych.

      Do tej grupy składników należy więc zaliczyć związki i preparaty, których zastosowanie w chowie i hodowli zwierząt zwiększa produkcyjność, zdrowotność, umożliwia przedłużenie albo poprawę użyteczności pokarmowej pasz, szczególnie pod względem wyglądu, zapachu, smaku, konsystencji i trwałości, stosowanych metod technologicznych, a także przeznaczenia żywieniowo-fizjologicznego lub dietetycznego.

      W tej publikacji przedstawiono bogactwo związków chemicznych i preparatów biotechnologicznych, które rozważnie i umiejętnie stosowane, mogą być bardzo przydatne w efektywnej produkcji zwierzęcej, zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności. Poruszono także zagadnienia dotyczące konserwacji pasz, modyfikacji genetycznej roślin i pasz oraz wykorzystania nanotechnologii w produkcji zwierzęcej.

      Spis Treści

      Przedmowa
      1.Aminokwasy
      1.1. Budowa i właściwości aminokwasów
      1.2. Metabolizm aminokwasów
      1.3. Podział aminokwasów
      1.4. Zapotrzebowanie zwierząt domowych na aminokwasy
      1.4.1. Świnie
      1.4.2. Drób
      1.4.3. Przeżuwacze
      1.5. Produkcja aminokwasów
      1.5.1. Metody chemiczne
      1.5.2. Metody biotechnologiczne
      1.5.3. Przemysłowe otrzymywanie lizyny
      1.5.4. Otrzymywanie innych aminokwasów
      1.6. Preparaty aminokwasowi
      2. Składniki mineralne
      2.1. Makroelementy
      2.2. Mikroelementy i pierwiastki śladowe
      2.3. Suplementacja dawek pokarmowych składnikami mineralnymi
      3.Witaminy
      3.1. Charakterystyka i znaczenie fizjologiczne poszczególnych witamin
      3.1.1. Witaminy lipofilne
      3.1.2. Witaminy hydrofilne
      3.1.3. Substancje witaminopodobne
      3.2. Produkcja witamin
      4. Hormony
      4.1. Definicja i podział
      4.2. Zastosowanie w produkcji zwierzęce
      5. Promotory wzrostu i inne dodatki paszowe
      5.1. Antybiotykowe stymulatory wzrostu
      5.2. Probiotyki
      5.3. Prebiotyki
      5.4. Enzymy
      5.5. Kokcydiostatyki
      5.6. Barwniki i aromaty
      5.7. Przeciwutleniacze
      5.8. Emulgatory i lepiszcza
      6. Zioła i wyciągi ziołowe
      6.1. Substancje biologicznie czynne ziół
      6.2. Preferencje zwierząt oraz postaci ziół stosowane w żywieniu różnych gatunków
      6.3. Zioła i preparaty ziołowe w badaniach na zwierzętach
      7. Kwasy tłuszczowe krótko-, średnio- i długołańcuchowe
      7.1. Kwasy tłuszczowe krótkołańcuchowe
      7.2. Kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe
      7.3. Kwasy tłuszczowe długołańcuchowe
      8. Mikotoksyny i detoksykanty
      8.1. Mikotoksykozy fuzaryjne- szkodliwość i sposoby zaradcze
      8.1.1. Metody fizyczne
      8.1.2. Metody biologiczne
      8.1.3. Metody chemiczne
      8.1.4. Metody detoksykacji
      8.2. Obróbka technologiczna a skuteczność zmniejszenia zanieczyszczeń grzybowych.
      9. Ksenobiotyki i inne substancje niepożądane
      9.1. Zanieczyszczenia chemiczne
      9.1.1. Metale ciężkie
      9.1.2. Pestycydy
      9.1.3. Azotany III i
      9.1.4. Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
      9.1.5. Dioksyny
      9.1.6. Polichlorowane bifenyle (PCB)
      9.2. Substancje przeciwodżywcze (ANF)
      9.2.1. Polisacharydy nieskrobiowe (NSP)
      9.2.2. Związki fitynowe
      9.2.3. Inhibitoryproteaz
      9.2.4. Lektyny
      9.2.5. Pektyny
      9.2.6. Związki fenolowe
      9.2.7. Rezocynole
      9.2.8. Gossypol
      9.2.9. Saponiny
      9.2.10. Alkaloidy
      9.2.11.Glikoalkaloidy
      9.2.12. Glukozynolany
      9.2.13. Glikozydy
      9.2.14. Pochodne kumaryny
      9.2.15. Estrogeny roślinne (fitoestrogeny)
      9.2.16. Związki Iatyrogenne
      10. Preparaty i substancje biobójcze
      10.1. Dezynfekcja
      10.1.1. Środki chemiczne
      10.2. Dezynsekcja
      10.3. Środki deratyzacyjne
      11. Nanotechnologia w produkcji zwierzęcej
      11.1. Istota i cel nanobiotechnologii
      11.2. Zastosowanie nanotechnologii w technologii produkcji zwierzęcej
      11.3. Tworzenie superczystych lub samooczyszczających się powierzchni
      11.4. Nanofiltracja
      11.5. Diagnostyka i analityka na poziomie nano
      11.6. System dostarczania leków
      11.7. Nanocząstkijako czynnik antybakteryjny
      11.8. Nanokompleksy stosowane jako dodatki do żywności i pasz
      12. Genetyczne modyfikacje w produkcji zwierzęcej
      12.1. GMO - istota transgenezy i cel modyfikacji
      12.2. Charakterystyka transgenezy, metody tworzenia GMO
      12.3. Cechy GMO - stan obecny i perspektywy wykorzystania
      12.3.1. Genetycznie modyfikowane rośliny, przykłady modyfikacji i zastosowań ...
      12.3.2. Genetycznie modyfikowane zwierzęta, przykłady modyfikacji i zastosowań
      12.3.3. Genetycznie modyfikowane mikroorganizmy, przykłady zastosowań
      12.4. Potencjalne i rzeczywiste korzyści z wykorzystania GMO w produkcji zwierzęcej
      12.4.1. Genetycznie modyfikowane rośliny, korzyści z ich wykorzystania
      12.4.2. Genetycznie modyfikowane zwierzęta, korzyści z ich wykorzystania
      12.4.3. Genetycznie modyfikowane mikroorganizmy, korzyści z ich wykorzystania
      12.5. Zagrożenia wynikające z genetycznej modyfikacji i kontrowersje związan
      z wykorzystaniem GMO
      12.5.1. Genetycznie zmodyfikowane rośliny, zagrożenia dla konsumentów
      i środowiska
      12.5.2. Genetycznie zmodyfikowane zwierzęta, potencjalne zagrożenia związane
      z ich wykorzystaniem
      12.5.3. Genetycznie modyfikowane mikroorganizmy, potencjalne zagrożenia
      12.6. Skutki wprowadzenia zakazu stosowania GM pasz w żywieniu zwierząt
      13. Szczepionki
      13.1. Mechanizmy odpowiedzi immunologicznej
      13.2. Rodzaje szczepionek
      13.2.1. Szczepionki konwencjonalne
      13.2.2. Szczepionki rekombinowane
      13.2.3. Szczepionki III generacji
      13.2.4. Szczepionki przyszłościowe
      13.3. Mechanizmy działania szczepionek
      13.4. Adiuwanty
      13.5. Drogi podawania szczepionek
      13.6. Zagrożenia związane z grypą ptaków i grypą vH1N1/2009
      13.7. Szczepionki przeciwko grypie ptaków
      13.8. Podsumowanie
      14. Kiszenie pasz i dodatki kiszonkarskie

      Uwagi

      Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.

      NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
      ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!
      Na Skróty
      dodaj do ulubionych sprzedawców nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
      Płatności

      Płatności można dokonywać na nasze konto mBank:

      logo mBank

      10 1140 [zasłonięte]40[zasłonięte]02 4[zasłonięte]920 71

      Koszty Wysyłki
      koszty przesyłki
      Odbiór Osobisty

      Po zakupione towary zapraszamy do naszej siedziby:

      Stadion Olimpijski we Wrocławiu
      Księgarnia w HALI WIELOFUNKCYJNEJ AWF
      Al. J.I. Paderewskiego 35
      51-612 Wrocław

      Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą kredytową.

      Kontakt z Nami

      allegro[na]sportowo-medyczna.pl
      Telefon: 071 [zasłonięte]347 30
      Gadu-Gadu:

      • Mirek, status:
      • Robert, status: