Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chemia żywności Tom 1,2,3 Sikorski WaWa

12-05-2014, 10:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 115 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 115 zł     
Użytkownik m-partner
numer aukcji: 4146865904
Miejscowość Warszawa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 21   
Koniec: 12-05-2014 10:02:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drops Tania książka akademicka


Kupując kilka naszych książek za przesyłke płacisz TYLKO RAZ !!!

Odbierając w naszym biurze w Warszawie lub Wrocławiu płacisz tylko cenę "KUP TERAZ"
(konieczny wcześniejszy kontakt mailowy lub telefoniczny)

Chemia żywności t. 1,2,3

 
Chemia żywności t.1

ISBN:    [zasłonięte]978-83623-35-7
EAN:    978[zasłonięte][zasłonięte]36233
Indeks:    591[zasłonięte]02617KS
utor: Praca zbiorowa
Redakcja: Sikorski Zdzisław E.
Wydawca: WNT
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 234
Wydanie: 6
Rok wydania: 2012


W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych.

Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.
Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.


Chemia żywności tom 2


ISBN:    [zasłonięte]978-83623-37-1
EAN:    978[zasłonięte]36[zasłonięte]01
Indeks:    614[zasłonięte]02617KS
Redakcja: Sikorski Zdzisław E.
Wydawca: WNT
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x24.0cm
Liczba stron: 304
Wydanie: 6
Rok wydania: 2013


Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta.
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniających najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka.

Książka ukazuje się w trzech tomach:
- Tom 1. Składniki żywności
- Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka
- Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

Tom 2 obejmuje m.in. następujące zagadnienia:
- charakterystykę sacharydów, lipidów i białek, mających największy udział
w składzie produktów żywnościowych,
- właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się
pożądanych sensorycznych cech produktów,
- chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące
podczas jej przetwarzania i przechowywania,
- nowoczesne metody oznaczania białek żywności.

Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowym uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także
bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.


Chemia żywności t.3

ISBN:    [zasłonięte]978-83623-50-0
EAN:    978[zasłonięte][zasłonięte]36235
Indeks:    604[zasłonięte]02617KS
Redakcja: Sikorski Zdzisław E.
Wydawca: WNT
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x24.0cm
Liczba stron: 246
Wydanie: 6
Rok wydania: 2012


Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
Szanowni Państwo
Większość przesyłek powyżej 2 kg przesyłana jest Kurierem, kurierzy dostarczają paczki na ogół do godziny 17. Jeśli w tych godzinach nie ma Państwa w domu prosimy o podanie adresu np. do pracy (podając adres i nazwę). Pozwoli to skrócić czas oczekiwania na przesyłkę. Mogą Państwo również poprosić o wysyłkę Pocztą Polską (wiąże się to z dodatkową opłatą ustalaną indywidualnie). Każda informacja o zmianie adresu powinna zostać wysłana na adres [zasłonięte]@drops.pl lub zapisana w formularzu allegro.

Księgarnia Drops Warszawa

Księgarnia Drops Wrocław

ul. Jaworzyńska 4
00-634 Warszawa

Poniedziałek - Piątek
godz. 09:30 - 17:30
tel. 0 801 [zasłonięte] 355
tel. +48 22 [zasłonięte] 41
tel. +48 22 [zasłonięte] 42
Plac Grunwaldzki 13
bud. D-1 Politechniki
Wrocławskiej
tel. +48 71 [zasłonięte] 35

Poniedziałek - Piątek
godz. 09:00 - 15:30
Nasze inne aukcje:
Panel alleAPI