Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chemia żywności t.1+2+3 Sikorski

17-05-2014, 12:11
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 121 zł     
Użytkownik PIM_pl
numer aukcji: 4249624620
Miejscowość Tychy
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 1   
Koniec: 16-06-2014 11:56:43

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2012
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna:
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

p[zasłonięte]@tlen.pl

 
 

Można łączyć zamówienie z zakupami dokonanymi na koncie: piotr26047 

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 24

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

 
 

Wpłata na konto

Pobranie:  w przypadku przesyłki pobraniowej prosimy o mailową dyspozycję do wysyłki za pobraniem. 

 
 

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

Priorytet - dopłata 1,50 zł

 
 

Chemia żywności t.1
składniki żywności
Praca zbiorowa
Redakcja: Sikorski Zdzisław E.
 Wydawnictwo: WNT

 ISBN: 978-83-[zasłonięte]-2335-7
 Format: 16.5x23.5cm
 Liczba stron: 234
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 6, 2012 r.

 W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych.

Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.
Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.

 

Chemia żywności tom 2
sacharydy, lipidy i białka
Redakcja: Sikorski Zdzisław E.
 Wydawnictwo: WNT

ISBN: 978-83-[zasłonięte]-2337-1
 Format: 16.5x24.0cm
 Liczba stron: 304
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 6, 2013 r.

 Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta.
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniających najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka.

Książka ukazuje się w trzech tomach:
 - Tom 1. Składniki żywności
 - Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka
 - Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

Tom 2 obejmuje m.in. następujące zagadnienia:
 - charakterystykę sacharydów, lipidów i białek, mających największy udział
w składzie produktów żywnościowych,
 - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się
pożądanych sensorycznych cech produktów,
 - chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące
podczas jej przetwarzania i przechowywania,
 - nowoczesne metody oznaczania białek żywności.

Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowym uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także
bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.

 

Chemia żywności t.3
Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
Redakcja: Sikorski Zdzisław E.
 Wydawnictwo: WNT ISBN: 978-83-[zasłonięte]-2350-0
 Format: 16.5x24.0cm
 Liczba stron: 246
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 6, 2012 r.

 Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych

okładka