Chemex Classic Coffeemaker 1-3 filizanek .
Genialny w swej prostocie, zaparzacz kawowy typu dripp (właściswie Chemex to Chemex , powinno to być odzielna kategoria ... ) skonstruowany przez dr Petera Schlumbohma, zafascynowanego ideami Bauhaus. Grube szkło najwyższej jakości - materiał całkowicie obojetny, chemicznie neutralny, genialny w swej prostocie wykorzystuje wszystkie zasady prawidłowego sposobu parzenia kawy. Uzyskany napar ... hm bardziej aromatyczny , mocniej esencjonalny , odkryjesz nowe smaki swojej ulubionej kawy!
- Zainstaluj filtr Chemex-Bonded Coffee Filter w kształcie rożka. Jedna ze stron powinna mieć 3 warstwy papieru, z drugiej strony pozostanie jedna.
- Filtr po umieszczeniu w karafce należy zwilżyć gorącą wodą,którą następnie należy wylać z naczynia.
- Zmiel ziarna kawy młynku, zdecydowanie grubiej niz do espresso, średnio wsyp około 10 gramów kawy na filiżankę. Jeżeli wolisz mocniejszą kawę, wsyp więcej wedle uznania. Kawa z Chemexa nie powinna być gorzka nawet przy dużej ilości kawy.
- Przygotuj wodę, idealna temperatura to ok 90-95 stopni, zwilż kawę niewielka ilością wody (czajnik Hario jest do tego idealny), po chwili nieśpiesznie wlewaj pozostałą ilość wody , czas parzenia do 4 minut.
Królewska kawa gotowa, - uśmiech na twojej twarzy bezcenny :)
|
masz pytania zadzwoń:
501-[zasłonięte] 1234
W Warszawie mozliwość uzgodnienia dostawy...
|
* Zapraszamy do wspólpracy sklepy specjalistyczne , kawiarnie, restauracje *
|
|
|