Chałwa z miodem 400g BIO
Kupuj bezpośrednio od importera
Producent: Haitoglou Bros S.A.
Kraj pochodzenia: Grecja Waga netto: 400g
Najlepiej spożyć przed końcem: 01.VI.2017 r. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki: Tahini (rozgniecione nasiona *sezamu), *miód 49%, utwardzony olej roślinny. *certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego, 97% składników pochodzi z rolnictwa ekologicznego Zawiera sezam, może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych i innych orzechów.
|
Wartość odżywcza wartość energetyczna tłuszcz kwasy tłuszczowe: - nasycone - jednonienasycone - wielonienasycone węglowodany - w tym cukry błonnik białka sól
|
w 100g 2229kJ / 534kcal 30,0g
5,5g 12,4g 10,9g 50,2g 50,1g 4,9g 13,3g 0,0g
|
Certyfikaty:
Historia chałwy macedońskiej sięga czasów bizantyjskich. W krajach basenu Morza Śródziemnego oraz na Bliskim Wschodzie jako wysokoenergetyczny deser stała się popularnym i cenionym składnikiem codziennej diety.
Grecka firma Haitoglou Bros nieprzerwanie od ponad 80 lat specjalizuje się w jej produkcji z zachowaniem tradycyjnych metod i receptur. Używane są wyłącznie naturalne składniki wysokiej jakości. Przy produkcji nie stosuje się jakichkolwiek dodatków chemicznych. Dzięki temu oferowany produkt najwyższej jakości stał się częstym elementem w kuchni greckiej i nie tylko.
Podstawowym składnikiem (ponad 50%) chałwy macedońskiej jest tahini czyli pasta sezamowa. Nasiona sezamu to doskonałe źródło białka i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Są również bogate w witaminy i mikroelementy, takie jak żelazo i magnez.
Oryginalna grecka chałwa macedońska ma niepowtarzalny i wyjątkowy smak.
Galeria