Chałwa z migdałami w polewie czekoladowej 400g
Produkt został wyprodukowany i zapakowany w Grecji
Historia chałwy macedońskiej sięga czasów bizantyjskich. W krajach basenu Morza Śródziemnego oraz na Bliskim Wschodzie jako wysokoenergetyczny deser stała się popularnym i cenionym skadnikiem codziennej diety.
Grecka firma Haitoglou Bros nieprzerwanie od ponad 80 lat specjalizuje się w jej produkcji z zachowaniem tradycyjnych metod i receptur. Używane są wyłącznie naturalne skadniki wysokiej jakości. Przy produkcji nie stosuje się jakichkolwiek dodatków chemicznych. Dzięki temu oferowany produkt najwyższej jakości stał się częstym elementem w kuchni greckiej i nie tylko.
Podstawowym składnikiem (ponad 50%) chałwy macedońskiej jest tahini czyli pasta sezamowa. Nasiona sezamu to doskonałe źródło białka i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Są również bogate w witaminy i mikroelementy, takie jak żelazo i magnez.
Oryginalna grecka chałwa macedońska ma niepowtarzalny i wyjątkowy smak.
Waga: 400g
Data przydatności do spożycia: 02.2016 r.
SKŁAD:
Tahini (rozgniecione nasiona sezamu), syrop glukozowo-fruktozowy, polewa czekoladowa (14%) (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator - lecytyna sojowa), migdały (6%), olej palmowy, wyciąg z mydlnicy lekarskiej, wanilina. Min 59% masy kakaowej w czekoladzie. Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów ziemnych i innych orzechów.