Witam serdecznie
Dziś mam do sprzedania
TAK JAK NA ZDJĘCIU W SŁOJU SZCZELNIE ZAMYKANYM ILOŚĆ HERBATY W SŁOJU 466 GRAM SUPER CENA
Opis: Bardzo dobry gatunek herbaty z wysokości ponad 1000 m, o typowym dla herbat ceylońskich intensywnym herbacianym smaku, złotoczerwonym naparze i zrównoważonym smaku. Sposób parzenia: 1 łyżeczka/filiżankę, temperatura wody: 96 stopni Celcjusza, czas parzenia: 3 - 5 min. Ciekawostki: Jest to prawdopodobnie najpopularniejsza nazwa herbaty cejlońskiej, ponieważ pochodzi od jednej z pierwszych plantacji, dzięki której w latach 70-tych XIX-ego wieku uprawa herbaty wyparła uprawę kawy. Klasyczna definicja tego regionu obejmuje plantacje na wysokości od 1200m do 1700m. n.p.m. Znaczący wpływ na jakość herbaty Dimbula mają południowo-zachodnie deszcze monsunowe. Chłodne i suche warunki pogodowe w okresie od stycznia do marca powodują zmiany w poszczególnych dolinach. Właśnie w takich warunkach powstaje szeroka gama herbat, począwszy od tych o wyraźnym smaku, a kończąc na delikatnych i aromatycznych.