Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ceyloński Mabroc "BUCKINGHAM" NOWOŚĆ!!!

04-07-2012, 7:26
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6.90 zł     
Użytkownik kawaherbata_net
numer aukcji: 2453010614
Miejscowość Pruszków
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 2   
Koniec: 28-07-2012 08:48:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Witamy na naszej aukcji.

Proponujemy Państwu herbatę "BUCKINGHAM"

Skład: czarna herbata, zielona herbata, słonecznik, naturalny aromat kiwi, naturalny aromat mango, naturalny aromat marakui.

Cena dotyczy 50 g herbaty w kartonowym opakowaniu z okienkiem.

Herbata wyprodukowana i pakowana w fabryce Mabroc ze Sri Lanki.
Mabroc Herbaty (Pvt) Ltd., jest jedną z najstarszych i wiodących firm eksportujących herbaty na Sri Lance, produkującą szeroką gamę herbat.

Herbata czarna jest najbardziej znaną ze wszystkich herbat. Jest poddawana procesowi pełnej fermentacji, w zależności od regionu w jakim jest produkowana poddaje się ją różnym metodą obróbki. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. Napar ma żywy, czerwonawy kolor lub ciemny. Herbata czarna pochodzi z licznych plantacji w Indiach, Chinach i Afryce. Szczególnie aromatycznie herbata Darjeeling pochodzi z północy Indii. Równie cenione i znane są również Assam oraz Cejlon czyli herbata pochodząca z Sri Lanki.

Właściwości herbaty czarnej:

-zawiera kofeinę (teinę), poprawia zdolność myślenia, rankiem budzi do życia

-przy dolegliwościach żołądkowych można traktować ją jak lekarstwo, wspomaga bowiem trawienie i hamuje rozwój bakterii w przewodzie pokarmowym.

-kilka filiżanek tego napoju dziennie zmniejsza ryzyko zawału serca

-przeciwdziała powstawaniu zakrzepów i chroni naczynia krwionośne przed uszkodzeniami

-skuteczna jest w walce z próchnicą, bo zawiera dość dużo fluoru

-może zmniejszyć wchłanianie białka i niektórych minerałów ze względu na dużą zawartość garbników, ale wystarczy dodać cytrynę lub trochę mleka by ograniczyć ich działanie

 

Czas parzenia 3-5 minut

Temperatura parzenia - 95⁰C

 

Przy parzeniu krótkim do 3 minut w naparze dominuje teina, która później wiązana jest przez uwalniające się do niego garbniki. W efekcie przy krótkim parzeniu uzyskujemy napar pobudzający, a przy dłuższym relaksujący. Na powierzchnie dobrze zaparzonej herbaty pojawia się charakterystyczna piana. Dobrze zaparzona herbata posiada pełny, intensywny smak i aromat pozbawiony nadmiernej goryczy będący skutkiem nieprawidłowego lub zbyt długiego parzenia.

 

 

Zapraszamy do udziału w innych naszych aukcjach.

Na życzenie wystawimy fakturę VAT.


Zapraszamy na stronę "O mnie", gdzie dostępny jest krótki regulamin zakupu towarów dostępnych na naszych aukcjach.


Produkty u nas kupione wysyłane są w dobrze zabezpieczonych przesyłkach.


Ceyloński Mabroc "BUCKINGHAM" NOWOŚĆ!!!



W razie pytań zachęcamy
do kontaktu:

507 [zasłonięte] 755 p. Agnieszka
502 [zasłonięte] 33 99 p. Paweł

e-mail: [zasłonięte]@kawaherbata.net

ul. B. Prusa 58 DH "CORNER"

Prosimy o wpłatę należności
za wylicytowany towar
w ciągu 7 (siedmiu) dni

52 2530 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0086013 [zasłonięte] 368801 

Towar wysyłamy maksymalnie
w ciągu dwóch dni roboczych
od zaksięgowania wpłaty
na naszym koncie

Nie wysyłamy towaru
za zaliczeniem